Facebook Twitter Viber Messenger WhatsApp E-mail |
Μοσχάρι στιφάδο: Συνταγή για Μελωμένο μοσχάρι στιφάδο για το Κυριακάτικο τραπέζι που θα σας κάνει να γλείψετε ακόμη και το πιάτο. Είναι το πιο ελαφρύ μαμαδίστικο μοσχάρι στιφάδο!
Υλικά
Μοσχάρι Περίπου 1.800 γραμμάρια
Κρεμμυδι Καμιά 20αρια για στιφάδο
Ντοματα 2 τριμμένες
Δάφνη 2 φύλλα
Ελαιολαδο 2/3 φλιτζάνι
Κρασι 1 φλιτζάνι κόκκινο ξηρό
Ξύδι 1 σφηνάκι
Κανελά 1 ξύλο
Μπαχάρι 3-4 κόκκους
Πιπέρι Κατά βούληση
Μοσχοκάρυδο 1 πρέζα
Ζαχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού
Δενδρολίβανο 1 κλαδάκι
Νερό 1 φλιτζάνι ζεστό
Πελτές Ντομάτας 1 κουταλιά της σούπας
Αλατι Κατά βούληση
Το μοσχάρι είναι από τα πιο υγιεινά και καλής ποιότητας κρέατα. Σήμερα λοιπόν θα ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα και θα το δοκιμάσουμε πιο μελωμένο από ποτέ. Θα φτιάξουμε μοσχάρι στιφάδο με κρεμμύδια και θα απογειώσουμε το Κυριακάτικο τραπέζι.
Είναι ένα φαγητό τέλειο για μικρούς και μεγάλους. Συνοδεύεται υπέροχα με τηγανιτές πατάτες ή ριζότο με λαχανικά και σίγουρα θα το λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Δεν θα πούμε πολλά, γιατί από τις φωτογραφίες και μόνο καταλαβαίνετε πόσο κολασμένα νόστιμο είναι αυτό το φαγάκι.
Εκτέλεση για το μοσχάρι στιφάδο
Αρχικά παίρνουμε το κρέας και το κόβουμε σε κομμάτια. Μερικά από τα κομμάτια μας μπορεί να έχουν και κόκκαλο, δεν πειράζει. Βάζουμε την κατσαρόλα μας στο μάτι και το ανοίγουμε σε δυνατή φωτιά. Βάζουμε το κρέας να καβουρδιστεί στην κατσαρόλα χωρίς λάδι. Θέλουμε να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
Η φωτιά μας σε αυτήν την φάση έχει έρθει σε μέτρια θερμοκρασία. Προσθέτουμε έπειτα το κρεμμύδι, τις τριμμένες ντομάτες χωρίς ζουμιά και σπόρια, τα φύλλα δάφνης, το ελαιόλαδο, το κόκκινο κρασί, το ξύδι, το ξύλο κανέλας, τα μπαχάρια, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο την ζάχαρη και το δεντρολίβανο.
Διαλύουμε στο ζεστό νερό τον πελτέ ντομάτας και βάζουμε το μείγμα με τον πελτέ στην κατσαρόλα. Κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας, χαμηλώνουμε την φωτιά και βράζουμε για 1 ώρα περίπου. Μετά την 1 ώρα αλατίζουμε. Το μοσχάρι για να γίνει λουκούμι και τα κρεμμύδια να είναι ατόφια και καλοβρασμένα χρειάζεται συνολικά 1 1/2 ώρα βρασίματος.
Tips για το Μοσχάρι στιφάδο για το τραπέζι
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε απαχο στήθος και τουρτουγκίτα, χτένι, κυλότο, ελιά. Τα περισσότερα κομμάτια του μοσχαριού κάνουν για κατσαρόλα.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Έγκλημα στα Τέμπη: «16 επιβάτες κάηκαν από την φωτιά που προκλήθηκε»
ΔιεθνήΟλλανδία: Λευκός καπνός για τον σχηματισμό τετρακομματικής κυβέρνησης
Δημοσκόπηση MRB: Η ΝΔ κάτω από τον πήχη, δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ, τρίτο το ΠΑΣΟΚ, τέταρτη η Ελληνική Λύση
ΕΟΔΥ: Πού γίνονται δωρεάν rapid test την Πέμπτη 16 Μαΐου
Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας για την Παλαιστίνη στην Αθήνα (pics)
Ρένα Κουβελιώτη: Βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή της επίθεσης
Καιρός: Ζέστη, σκόνη και λασποβροχές την Πέμπτη – Ποιες περιοχές επηρεάζονται
Ολες οι Ειδήσεις
- Έγκλημα στα Τέμπη: «16 επιβάτες κάηκαν από την φωτιά που προκλήθηκε»
- ΔιεθνήΟλλανδία: Λευκός καπνός για τον σχηματισμό τετρακομματικής κυβέρνησης
- Δημοσκόπηση MRB: Η ΝΔ κάτω από τον πήχη, δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ, τρίτο το ΠΑΣΟΚ, τέταρτη η Ελληνική Λύση
- ΕΟΔΥ: Πού γίνονται δωρεάν rapid test την Πέμπτη 16 Μαΐου
- Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας για την Παλαιστίνη στην Αθήνα (pics)
- Ρένα Κουβελιώτη: Βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή της επίθεσης
- Καιρός: Ζέστη, σκόνη και λασποβροχές την Πέμπτη – Ποιες περιοχές επηρεάζονται
- Ο λογοτέχνης Γιουράι Τσιντούλα φέρεται να πυροβόλησε τον Ρόμπερτ Φίτσο
- Ταραχή και κόντρες στη ΝΔ για τη Συμφωνία των Πρεσπών
- Μεγάλες αλλαγές σε ΜΜΕ: Βαρδινογιάννης με Σόλακ στο Star η BCP στην “πόρτα εξόδου” από τη Nova