Eretiki Κουζίνα

Πικάντικο Μπεκρή Μεζέ Κοτόπουλο

Πικάντικο Μπεκρή Μεζέ Κοτόπουλο
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Πικάντικο Μπεκρή Μεζέ: Παραλλαγή με κοτόπουλο αντί για χοιρινό και διαφορά μπαχαρικά και μυρωδικά.

Υλικά

4 μερίδες
1 ολόκληρο στήθος κοτόπουλο κομμένο σε μικρά κομμάτια
1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο
1 σκελίδα σκόρδο
1 πιπεριά πράσινη
1 πιπεριά κίτρινη
1 πιπεριά πορτοκαλί
5 ντοματίνια (βελανίδια)
2 καυτερές αποξηραμένες πιπερίτσες
1/2 ποτήρι του νερού λευκό κρασί ξηρό
1 κ.σ. τοματοπολτός
Ελαιόλαδο
Αλάτι,πιπέρι,κανέλα,πάπρικα γλυκιά,βασιλικός αποξηραμένος,
Τζίντζερ σκόνη, κάρυ
150 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο

Εκτέλεση

Παίρνουμε μια κατσαρόλα ή ένα βαθύ τηγάνι, ρίχνουμε το ελαιόλαδο μέχρι να καλυφθεί ο πάτος, το αφήνουμε να κάψει,ρίχνουμε το κοτόπουλο κ το σοτάρουμε μέχρι να πάρει ελαφρύ χρώμα.. Αφαιρούμε κ στο ίδιο λάδι ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο κ τις πιπεριές, αφού προηγουμένως τα έχουμε κόψει σε κυβάκια, εκτός του σκόρδου που το αφήνουμε ολόκληρο..

Αφού σοταριστούν τα λαχανικά κ γυαλίσουν, ρίχνουμε ξανά το κοτόπουλο μέσα κ τα σοτάρουμε όλα μαζί για 1 με 2 λεπτά ακόμη, σβήνουμε με το κρασί κ αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ..

Αφού έχουμε κόψει τα ντοματίνια μας στα 4, τα ρίχνουμε μέσα, μαζί με το τοματοπολτό κ ανακατεύουμε για να βγάλει τα αρώματα του..Βάζουμε νερό κ προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά κ το βασιλικό μας.. Οι ποσότητες σας στα μπαχαρικά κ στα μυρωδικά είναι κατά βούληση.. Βάζουμε κ τις αποξηραμένες πιπερίτσες αφού τις έχουμε σπάσει στη μέση πρώτα, για να ελευθερωθούν οι σπόροι τους κ να δώσουν την πικάντικη γεύση στο φαγητό..

Αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά, τσεκάρουμε το κοτόπουλο μας κ αν η σάλτσα δεν έχει δέσει καλά ακόμα, το αφήνουμε λίγο παραπάνω..

Τέλος, μόλις είναι έτοιμο, αφαιρούμε κ προσθέτουμε το κεφαλοτύρι, ανακατεύουμε κ σερβίρουμε… Καλή σας απόλαυση.

Πηγή:cookpad.com/

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X