Τέσσερις μνηστήρες για τη Forthnet

Τέσσερις είναι πλέον οι μνηστήρες για την απόκτηση της Forthnet. Οι πρώτες πληροφορίες έπειτα από τη λήξη της προθεσμίας για την εκδήλωση αρχικού ενδιαφέροντος, αναφέρουν πως οι Wind και Vodafone καθώς και δύο επενδυτικά κεφάλαια ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του συμβούλου του διαγωνισμού.

Τη διαγωνιστική διαδικασία έχει αναλάβει η Nomura International για λογαριασμό των τεσσάρων τραπεζών (Πειραιώς, Εθνική, Alpha, Αττικής), κύριων πιστωτών και κατόχων του 32,5% της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας.

Προς παραχώρηση είναι το 32,5% της εταιρείας που απέκτησαν μέσω της άσκησης του δικαιώματος μετατροπής ομολογιών (debt-to-equity conversion), ομολογίες που αντιστοιχούν στο εναπομένων ποσοστό και τα δάνεια της εταιρείας, ύψους 256 εκατ. ευρώ στο τέλος του Ιουνίου 2017.

Η εντολή που έχει δοθεί από τις 4 τράπεζες στην Nomura είναι η διαδικασία να προχωρήσει ταχύτατα. Μέχρι το τέλος του έτους να υπάρχει σαφής εικόνα για το ποιοι από τους ενδιαφερόμενους θα εισέλθουν στη διαδικασία due diligence και μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2018 να έχει επιτευχθεί η ολοκλήρωση του διαγωνισμού για την εύρεση στρατηγικού επενδυτή που θα αναλάβει το τιμόνι της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας.

.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ