Θέμα

Ανασχηματισμός: Ονόματα υπουργών που φεύγουν έρχονται ή μετακινούνται

Ανασχηματισμός: Ονόματα υπουργών που φεύγουν έρχονται ή μετακινούνται
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η αντίστροφη μέτρηση για τον ανασχηματισμό άρχισε. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσανατολίζεται σε λίγες αλλαγές υπουργών και σε πολλές υφυπουργών. Οι πιο ηχηρές μετακινήσεις και απομακρύνσεις θα είναι του Στέλιου Πέτσα, του Γιάννη Βρούτση, του Χάρη Θεοχάρη και του Λευτέρη Αυγενάκη.

Ο πρώτος που μετακινείται από κυβερνητικός εκπρόσωπος στο υπουργείο Εργασίας, παρότι μετά το σκάνδαλο με τη λίστα των 20 εκατ. ευρώ σε ΜΜΕ και μεταξύ αυτών σε ανύπαρκτα σάιτ, σε κουμπάρους, σε ημέτερους και στον Μένιο Φουρθιώτη, υπήρξε η ιδέα της απομάκρυνσης.

Η μετακίνησή του μάλιστα θα εμφανιστεί και ως αναβάθμιση, όπως γίνεται ήδη από ορισμένα “μπουκωμένα” με χρήμα ΜΜΕ. Για τη θέση του ακούστηκαν τα ονόματα της Αριστοτελείας Πελώνη, αλλά κάηκε πολύ γρήγορα, ύστερα από τις μέτριες εμφανίσεις που έκανε. Ακούστηκε επίσης της Σοφίας Ζαχαράκη, του Αρη Σκέρτσου, του βουλευτή Επικρατείας και καθηγητή Χρήστου Ταραντίλη, αλλά οι τελευταίες πληροφορίες φέρουν ως φαβορί τον Σπήλιο Λιβανό κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος.

Οπως προαναφέραμε  από το υφυπουργείο Αθλητισμού αποχωρεί ο Λευτέρης Αυγενάκης. Το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο έχει προταθεί σε αρκετά κοινοβουλευτικά στελέχη αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν ληφθεί οι τελικές αποφάσεις. Ωστόσο δεν αποκλείεται να γίνει η έκπληξη και να αναλάβει πρόσωπο από τον χώρο του αθλητισμού.

Στο υπουργείο Τουρισμού την θέση του Χάρη Θεοχάρη θα πάρει πιθανότατα ο Θόδωρος Ρουσόπουλος που μετά την επιστροφή του στο κοινοβούλιο, αναλαμβάνει και χαρτοφυλάκιο και μάλιστα κομβικό μετά τις σημαντικές απώλειες που υπέστη ο συγκεκριμένος κλάδος λόγω του κορονοϊού.

Το πακέτο των 32 δισ. ευρώ οδηγεί στη σκέψη να δημιουργηθεί θέση αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης και τη θέση να αναλάβει ο Θόδωρος Σκυλακάκης ή ο επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού Άλεξ Πατέλης.

Προβληματισμός και πολλές γκρίνιες φτάνουν στο Μαξίμου για τη Λίνα Μενδώνη και τον Νότη Μηταράκη. Η πρώτη κινδυνεύει πολύ περισσότερο να βρεθεί εκτός κυβέρνησης και είναι πολύ πιθανό τη θέση της να αναλάβει η Ολγα Κεφαλογιάννη, οπότε θα έχουμε μία πολύ ηχηρή επιστροφή σε κυβερνητικά καθήκοντα.

Για τον Νίκο Χαρδαλιά υπάρχουν σκέψης αναβάθμισης, αλλά ο φόβος του δεύτερου γύρου του κορονοϊού τον κρατά στην Πολιτική Προστασία, η οποία προς το παρόν μάλλον δεν θα αναβαθμιστεί σε υπουργείο.

Πολύ συχνά ακούγεται το όνομα του Γιάννη Μανιάτη για το υπουργείο Ενέργειας, όμως όπως ο ίδιος έχει δηλώσει επανειλημμένα και στον eretikos.gr, είναι αφοσιωμένος στα ακαδημαϊκά του καθήκοντα. Οπότε το σενάριο αυτό αποκλείεται.

Θολό είναι το τοπίο για τον Μάκη Βορίδη στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Ο ίδιος επιθυμεί να μετακινηθεί, αλλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης κρίνει ότι πρέπει να παραμείνει για να κάνει το…αγροτικό του. Και να μην ξεχνάμε ότι μετά τον αδωνι Γεωργιάδη είναι ο υπουργός που συγκεντρώνει τις περισσότερες αντιπάθειες.

Αμετακίνητοι, εκτός εκπλήξεων, που πάντα είναι πιθανές μέχρι να ανακοινωθεί ο ανασχηματισμός είναι ο Χρήστος Σταϊκούρας (στους υφυπουργούς του θα υπάρξουν αλλαγές), ο Νίκος Δένδιας, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος (υπήρξαν πολλές διαμαρτυρίες για άστοχες κινήσεις και προπαντός δηλώσεις, αλλά η ένταση με την Τουρκία μάλλον τον σώζει), ο Βασίλης Κικίλιας, ο Κωστής Χατζηδάκης, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Κώστας Καραμανλής, ο Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Κυριάκος Πιερακάκης, η Νίκη Κεραμέως (θέλει να πάει στο υπουργείο Δικαιοσύνης, αλλά το απέκλεισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης), ο Κώστας Τσιάρας και ο Γιάννης Πλακιωτάκης.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X