Θέμα

Εφιάλτης για την Ελλάδα η Τεχνητή Νοημοσύνη: Απειλεί το 26,8% των θέσεων εργασίας

Εφιάλτης για την Ελλάδα η Τεχνητή Νοημοσύνη: Απειλεί το 26,8% των θέσεων εργασίας
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

To θέμα της Τεχνητής Νοημοσύνης προσφέρεται για επικοινωνιακά τρικ. Στην κυβέρνηση το τελευταίο διάστημα το προβάλλουν. Ο τίτλος στις ειδήσεις εύηχος: «Η Ελλάδα στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης, το Δημόσιο αλλάζει κλπ».

Στο Μαξίμου πρόσφατα παρουσιάστηκε μια έρευνα, όπου αναλύονται οι τομείς επίδρασης της Τεχνητής Νοημοσύνης, οι αλλαγές που φέρνει και βεβαίως η συμβολή της στην ανάπτυξη του ΑΕΠ της χώρας.

 

Όμως από τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες λείπει η ουσία του προβλήματος, που απασχολεί όλες τις αναπτυγμένες χώρες του κόσμου: Η απειλή για τις θέσεις εργασίας. Κάτι που στην Ελλάδα της ανεργίας θα έπρεπε να βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας. 

Έτσι λοιπόν, οι μέχρι σήμερα επικοινωνιακές φιέστες της κυβέρνησης δεν λαμβάνουν υπόψη τη νέα έκθεση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης.

 

Σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ περισσότερες από μία στις τέσσερις θέσεις εργασίας στην Ελλάδα απειλούνται από την Τεχνητή Νοημοσύνη, για την ακρίβεια το 26,8%. Αλλά και η Goldman Sachsείχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου, κάνοντας λόγο για απειλή 300 εκατ. θέσεων εργασίας διεθνώς.

Πρόσφατα μάλιστα το ΔΝΤ είχε αναφερθεί στην αναγκαιότητα θωράκισης των θέσεων εργασίας από την επανάσταση της Τεχνητής Νοημοσύνης καλώντας τις κυβερνήσεις να δημιουργήσουν κοινωνικά δίκτυα προστασίας, καθώς και προγράμματα επιμόρφωσης  και επανεκπαίδευσης στην Τεχνητή Νοημοσύνη.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα επισήμανε ότι θα επηρεαστούν το 40% των θέσεων εργασίας.

Εφιάλτης από ΔΝΤ: Η τεχνητή νοημοσύνη θα πλήξει το 40% των θέσεων εργασίας και θα επιδεινώσει την ανισότητα

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X