Θέμα

Γιατί ο Σαμαράς απειλεί Μητσοτάκη ακόμα και με ανατροπή

Γιατί ο Σαμαράς απειλεί Μητσοτάκη ακόμα και με ανατροπή
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη στα εθνικά θέματα και ιδίως η αντιμετώπιση της επιθετικότητας της Τουρκίας θα καθορίσει τις πολιτικές εξελίξεις και ενδεχομένως την τύχη της κυβέρνησής του. Στο συμπέρασμα αυτό οδηγούν οι πληροφορίες για τις απειλές που εκτοξεύει το σαμαρικό στρατόπεδο, το οποίο απαρτίζεται, σύμφωνα με την Κυριακάτικη Kontranews.

Οπως υποστηρίζει η εφημερίδα σε ένα αποκαλυπτικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της “Ο Σαμαράς και 60 βουλευτές απειλούν τον Μητσοτάκη για τα εθνικά θέματα”. Η αντίδραση του σαμαρικού στρατόπεδου αναμένεται να εκδηλωθεί την ερχόμενη άνοιξη, χωρίς να αποκλείεται να αναληφθούν νωρίτερα πρωτοβουλίες αν επισπευσθούν οι εξελίξεις στα Ελληνοτουρκικά.

Το έναυσμα της νέας στάσης του Αντώνη Σαμαρά δόθηκε μετά την ενθουσιώδη υποδοχή του  στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας και τις μεγάλες διαφοροποιήσεις που εξέφρασε στην ομιλία του για τη συμφωνία των Πρεσπών και τα εθνικά θέματα, καθώς και τη συνολική ιδεολογικοπολιτική πλατφόρμα, που παρουσίασε. Τότε άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο
και πυροδοτήθηκαν εξελίξεις στο παρασκήνιο.

Στη συνέχεια η υπόθεση προχώρησε και οι πληροφορίες που δημοσιεύει η Κυριακάτικη Kontranews κάνουν λόγο για 60 βουλευτές, που μοιράζονται τις απόψεις του πρώην πρωθυπουργού.

Οπως αναφέρει η εφημερίδα συνομιλητές γίνονται πιο συγκεκριμένοι και αναφέρουν πως η απειλή του Αντώνη Σαμαρά για τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα είναι πολύ μεγαλύτερη
στην περίπτωση που κατά την κρίση του οι κυβερνητικές θέσεις
διαπνέονται από υποχωρητικότητα απέναντι στους Τούρκους, υπαναχώρηση
από εθνικές γραμμές του παρελθόντος και σε αυτές τις περιπτώσεις
φτάνουν στο σημείο να μιλήσουν ακόμα και για “προδοτική¨στάση.

Ειδικότερα, αν υπάρξει συνυποσχετικό για την παραπομπή στη Χάγη και αν
αυτό διακρίνεται από αοριστίες ή ακόμα και υποχωρήσεις σε σύγκριση με
το παρελθόν, αν δηλαδή υπάρξουν στο συνυποσχετικό και άλλα θέματα πλην
της υφαλοκρηπίδας η οποία αναγνωρίζεται ως η μόνη διαφορά με την
Τουρκία.

Σε μία τέτοια περίπτωση ο Αντώνης Σαμαράς θα αναλάβει πολύ έντονη
δράση και θα επιχειρήσει να ακυρώσει τέτοιες πρωτοβουλίες. Ορισμένοι
δεν αποκλείουν ακόμα και την οριστική ρήξη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη,
πράγμα που δεν αποκλείεται να προκαλέσει ακόμα και την πτώση της
κυβέρνησης, πράγμα δύσκολο μεν, αλλά όχι ανέφικτο.

Στην Κυριακάτικη Kontranews δημοσιεύεται επίσης ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για το όνομα του υποψήφιου Προέδρου της Δημοκρατίας και τις ενδεχόμενες αντιδράσεις των Καραμανλικών βουλευτών.

Στο σημείο αυτό να πούμε πως το στρατόπεδο Σαμαρά προχωρά σε διαρροές σύμφωνα με τις οποίες ο Μεσσήνιος πολιτικός δεν ενδιαφέρεται τώρα για την Προεδρία της Δημοκρατίας, πράγμα που ουδόλως φαίνεται να ανταποκρίνεται στην αλήθεια.

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X