Θέμα

Greek Mafia: Αυτοί είναι οι 7 που ταυτοποιήθηκαν για τις δολοφονίες Σκαφτούρου- Ρουμπέτη- Μουζακίτη – Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες (βίντεο)

Greek Mafia: Αυτοί είναι οι 7 που ταυτοποιήθηκαν για τις δολοφονίες Σκαφτούρου- Ρουμπέτη- Μουζακίτη – Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες  (βίντεο)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της «Greek Mafia» μετά τη σύλληψη τριών ατόμων ως μέλη της ομάδας εκτελεστών, που το 2022 και το 2023 είχαν δολοφονήσει τρία πρόσωπα στα οποία αποδίδεται κεντρικός ρόλος στον χώρο της νύχτας. Την ίδια ώρα έχουν ταυτοποιηθεί οκτώ συνολικά άτομα για συμμετοχή στις δολοφονίες σε Βοιωτία και Πειραιά.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται στον Εισαγγελέα, ενώ το μεσημέρι αναμένεται να δοθεί συνέντευξη Τύπου από την ΕΛ.ΑΣ για τις συλλήψεις και τις ενέργειές τους.

 

Οκτώ ταυτοποιήσεις για την Greek Mafia

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι διωκτικές Αρχές έχουν στοιχεία για συνολικά 7 πρόσωπα που συμμετείχαν στις δολοφονίες στη Βοιωτία και τον Πειραιά.

Πρόκειται για τους:

Α.Σ γεννηθείς το 1985 στην Γεωργία,
Δ.Δ. γεννηθείς το 2003 στη Θεσσαλονίκη
Σ.Λ.. γεννηθείς το 1983 στο Ουζμπεκιστάν
Σ.Δ. γεννηθείς το 1990 στην Ρωσία
Κ.Δ. γεννηθείς το 1983 στη Γεωργία
P.Xh. γεννηθείς το 1998 στην Αλβανία
Ε.Η. γεννηθείς 1995 στην Γεωργία

Δύο από αυτούς βρίσκονται στη φυλακή – ο ένας στην Ελλάδα και ο άλλος εικάζεται ότι βρίσκεται στο Μαυροβούνιο. Μάλιστα, καλά πληροφορημένες πηγές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ανάμεσα στους οκτώ που έχουν ταυτοποιηθεί να βρίσκεται και ο ηθικός αυτουργός των δύο εκτελέσεων.



Τρεις συλλήψεις

Ειδικότερα, οι συλληφθέντες, με καταγωγή από χώρα της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, φέρονται να συμμετείχαν στις δολοφονίες του Γιάννη Σκαφτούρου το 2022 στην αυλή του σπιτιού του στα Σκούρτα Βοιωτίας και των Βασίλη Ρουμπέτη και Διονύση Μουζακίτη το 2023 έξω από το σπίτι του πρώτου θύματος στον Πειραιά, επίθεση που μοιάζει στον τρόπο δράσης, σύμφωνα με τις Αρχές, με την πρόσφατη δολοφονία σε βάρος του Βαγγέλη Ζαμπούνη στον Νέο Κόσμο.

Πρόκειται για έναν 29χρονο και έναν 39χρονο που συνελήφθησαν χθες το απόγευμα, ενώ ακόμη ένα άτομο συνελήφθη χθες το βράδυ κατά τη διάρκεια ερευνών σε σπίτια, καθώς στο σπίτι του βρέθηκαν γεμιστήρες από καλάσνικοφ, αλλά δεν έχει εξακριβωθεί εάν εμπλέκεται σε δολοφονίες ή ήταν συνεργάτης των δολοφόνων.

 

Σε βάρος τους έχει σχηματιστεί δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, τρεις ανθρωποκτονίες και τρεις απόπειρες ανθρωποκτονιών. Οι τρεις απόπειρες είναι εναντίον ομογενή -από την πρώην Σοβιετική Ένωση- στην Πιερία το περασμένο καλοκαίρι και δύο συγγενικών προσώπων του Σκαφτούρου που τραυματίστηκαν από τις σφαίρες κατά τη διάρκεια της δολοφονικής επίθεσης στα Σκούρτα.

Επίσης, φέρονται να ενέχονται σε επίθεση με βόμβα που εξερράγη σε βενζινάδικο ιδιοκτησίας του γιου του Σκαφτούρου, ενώ και ο ένας εκ των δύο συλληφθέντων στο παρελθόν έχει γίνει στόχος βομβιστικής επίθεσης, καθώς είχαν βάλει εκρηκτικό μηχανισμό στο αυτοκίνητό του στον Ασπρόπυργο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X