Θέμα

Καζάνι που βράζει η ΝΔ για τις υποψηφιότητες σε Δήμους και Περιφέρειες

Καζάνι που βράζει η ΝΔ για τις υποψηφιότητες σε Δήμους και Περιφέρειες
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Καζάνι που βράζει η Νέα Δημοκρατία. Οργή προκαλούν σε πολλά στελέχη οι καρατομήσεις βουλευτών και άλλων στελεχών από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και οι επιλογές που κάνει για τους υποψηφίους για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, δημάρχους και περιφερειάρχες.

Για τις καρατομήσεις των Χρήστου Μαρκογιαννάκη, Αντώνη Μπέζα, Βαγγέλη Μεϊμαράκη (μέσω της τοποθέτησης στη θέση του επικεφαλής του Ευρωψηφοδελτίου), Αργύρη Ντινόπουλου (θα είναι υποψήφιος στα Βριλήσσια) υπάρχει μία υποβόσκουσα δυσαρέσκεια, που διαρκώς διογκώνεται και αναμένεται να πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας αφού κινήσεις σαν αυτή της τοποθέτησης του Αργύρη Ντινόπουλου υπάρχουν πολλές.

Οι τρεις πιο χαρακτηριστικές είναι το Σίμου Κεδίκογλου (βουλευτής Ευβοίας) που ο Κυριάκος θέλει να τον στείλει υποψήφιο περιφερειάρχη στη Στερεά Ελλάδα, αφού ο Κώστας Μπακογιάννης προορίζεται για την Αθήνα, του Γιώργου Κασαπίδη (βουλευτής Κοζάνης) για τη Δυτική Μακεδονία και του Ανδρέα Κατσανιώτη (Βουλευτής Αχαΐας) για τη Δυτική Ελλάδα.

Βλέπετε το σχέδιο του Κυριάκου Μητσοτάκη προβλέπει την τοποθέτηση βουλευτών που δεν του είναι αρεστοί, ιδίως σε μικρές περιφέρειες, σε θέσεις υποψηφίων δημάρχων και ορισμένους ακόμα και περιφερειάρχες, προκαλεί αντιδράσεις από νυν δημάρχους και άλλα τοπικά στελέχη που είτε φιλοδοξούν να ηγηθούν των ψηφοδελτίων του κόμματος στις τοπικές εκλογές, είτε υποστηρίζουν νυν δημάρχους ή άλλους ενδιαφερόμενους να διεκδικήσουν τη δημαρχία.

Αποκαλυπτικό είναι το δημοσίευμα της Κυριακάτικης Kontranews σύμφωνα με το οποίο υπάρχει «Αντάρτικο στη ΝΔ για τους Δήμους”, στο οποίο παραθέτει ονόματα ανταρτών, καθώς και τις περιοχές και πόλεις όπου υπάρχουν αντιδράσεις.

Εκτός αυτού να υπενθυμίσουμε tweet του Βαγγέλη Αντώναρου με το οποίο υποστηρίζει ότι οι χειρισμοί που γίνονται στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη θα έχουν σαν αποτέλεσμα να μην κερδίσει η Ν.Δ. τους δύο Δήμους.

Ειδικά για την Αθήνα να υπενθυμίσουμε τη μεγάλη κόντρα ανάμεσα στον Γιώργο Πατούλη και τον Κώστα Μπακογιάννη. Εκεί που κυκλοφορούσαν οι φήμες ότι ο Γιώργος Πατούλης παραιτήθηκε από την επιθυμία του να διεκδικήσει το Δήμο της Αθήνας, ανοίγοντας το δρόμο στον Κώστα Μπακογιάννη (ήδη στελεχώνει το επιτελείο του. Σε αυτό πήγε ο δημοσιογράφος Σωτήρης Ξενάκης ο οποίος αναλαμβάνει κομβικής σημασίας θέση), ο δήμαρχος Αμαρουσίου με δηλώσεις του είπε πως τον ενδιαφέρει η Αθήνα και όχι η περιφέρεια Αττικής.

Και τώρα αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τι ακριβώς θα συμβεί, καθώς πρόκειται για την πιο “καυτή”  πατάτα που πρέπει να διαχειριστεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Επίσης, ο λανθασμένος χειρισμός μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα την απώλεια της Αθήνας και της Περιφέρειας που στη ΝΔ θεωρούν σχεδόν σίγουρο ότι θα κερδίσουν.

Στο μπρα ντε φερ Πατούλη-Μπακογιάννη να προσθέσουμε και έναν τρίτο παράγοντα ο οποίος εκδήλωσε την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος για το Δήμο της Αθήνας. Τον Αρη Σπηλιωτόπουλο, ο οποίος μέσω αυτής της κίνησης φιλοδοξεί να επανέλθει στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Θανάσης Λυρτσογιάννης

«Εφαγε» και τον Ντινόπουλο ο Μητσοτάκης

«Φωτιά» στη ΝΔ βάζει ο Γ. Πατούλης

Ποιος δημοσιογράφος γίνεται δεξί χέρι του Κώστα Μπακογιάννη

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X