Θέμα

Σκάνδαλο Φουρθιώτη: Σφαγή Μαξίμου με Γιάννη Βρούτση

Σκάνδαλο Φουρθιώτη: Σφαγή Μαξίμου με Γιάννη Βρούτση
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ο ατζέντης της Τζούλιας Αλεξανδάτου μπήκε στο υπουργείο μαζί με τους μπράβους του και απειλούσε τον υπουργό ότι «θα τον τελειώσει».

Στελέχη της Κοινοβουλευτικής ομάδας του κυβερνώντος κόμματος εμφανίζονται ιδιαιτέρα προβληματισμένα, καθώς ο Μένιος Φουρθιώτης μέχρι πριν από μερικές μέρες απολάμβανε ισχυρής αστυνομικής προστασίας. Οι μετέπειτα αποκαλύψεις για τον τρόπο που επιχείρησε να πάρει χρήματα από το υπουργείο Εργασίας έχουν σοκάρει ακόμα περισσότερο τα στελέχη που προέρχονται από την παραδοσιακή δεξιά, καθώς προκύπτει θέμα  και  για την  στάση που έχει κρατήσει η γενική γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Άννα Στρατινάκη .

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι η ίδια  μέχρι τώρα δεν έχει απαντήσει τι ποσά και με τι αιτιολογία εισέπραττε ο Μένιος Φουρθιώτης τη στιγμή  μάλιστα που σε  ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι «η γενική γραμματέας του υπουργείου Εργασίας κα Στρατινάκη, αποθεώνεται κάθε εβδομάδα από την εφημερίδα του κ. Φουρθιώτη.

Το μεγάλο θέμα ωστόσο για την κυβέρνηση είναι το γεγονός ότι ο Γιάννης Βρούτσης επέλεξε να μιλήσει στην εφημερίδα Documento η οποία όπως είναι γνωστό είναι κόκκινο πανί για την κυβέρνηση και πολύ περισσότερο για το Μαξίμου και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Και φυσικά όπως δείχνουν όλα ο Γιάννης Βρούτσης πριν κάνει την κίνηση αυτή είχε ενημερώσει τον Αντώνη Σαμαρά με τον οποίο διατηρεί στενή σχέση.

Τα όσα είπε ο υπουργός την συγκεκριμένη στιγμή είναι ιδιαίτερα επιβαρυντικά, καθώς τόσο στην ΝΔ όσο και στην κοινωνία υπήρχε το ερώτημα γιατί η κυβέρνηση αντιμετωπίζει με αυτό τον τρόπο έναν τηλεπαρουσιαστή. Μέχρι σήμερα άλλωστε δεν έχει δοθεί καμία πειστική απάντηση από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη που προσέφερε αστυνομική προστασία στον Μένιο Φουρθιώτη.

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι ο Γιάννης Βρούτσης μέσα από την συνέντευξη στο έντυπο του Κώστα Βαξεβάνη έδωσε την δική του απάντηση στον πρωθυπουργό  για την μετακίνηση του από το υπουργείο Εργασίας και για τα όσα του έχει  χρεώσει μετέπειτα το Μέγαρο Μαξίμου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Αλεξ Πατέλης εμφανίστηκε με ανάρτηση του στο twitter  να υπενθυμίζει ότι ο Γιάννης Βρούτσης ηταν υπεύθυνος για την υπόθεση σκοιλ Ελικίκου. Έγραψε μάλιστα  χαρακτηριστικά : «Κατάρτιση. Πέρυσι είχαμε το «σκοιλ ελικικου». Ποτέ Ξανά. Ετοιμάζεται μεταρρύθμιση του πλαισίου. Οι καταρτιζόμενοι θα εξετάζονται μετά το τέλος των μαθημάτων. Και θα μελετάται αν έχουν βρει δουλειά μετά από μήνες . Όποιος φορέας κατάρτισης δεν φέρνει τα επιθυμητά αποτελέσματα θα κόβεται.»

Η ανάρτηση αυτή θεωρήθηκε από πολλούς ως απάντηση στον Γιάννη Βρούτση για την επιλογή του να μιλήσει στον Κώστα Βαξενάκη για ένα θέμα το οποίο καίει την κυβέρνηση την συγκεκριμένη στιγμή.

 Για την ιστορία να θυμίσουμε ότι και σε εκείνη την ιστορία με το «σκοιλ ελικίκου» οι πληροφορίες έλεγαν ότι η Άννα Στρατινάκη πρωταγωνιστούσε  με δικούς της ανθρώπους.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X