Θέμα

Σκάνδαλο Novartis: Στα ίχνη μίζας πολιτικού

Σκάνδαλο Novartis: Στα ίχνη μίζας πολιτικού
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Πολιτικό “μαύρο” χρήμα συνεχίζει να ψάχνει η εισαγγελία Διαφθοράς για το σκάνδαλο Novartis. Σύμφωνα με δημοσίευμα τη Κυριακάτικης Kontranews,  η Ελένη Τουλουπάκη έστειλε 50 αιτήματα δικαστικής συνδρομής και ζητά από τράπεζες να ενημερωθεί για τυχόν λογαριασμούς. Που σημαίνει κατά την εφημερίδα ότι βρίσκεται στα “ίχνη πολιτικού για μίζες” όπως αναφέρεται στον πρωτοσέλιδο τίτλο.

Τα στοιχεία που αναμένουν από το εξωτερικό οι ελληνικές διωκτικές αρχές, για τους Έλληνες που κατηγορούνται για ξέπλυμα χρήματος, είναι τα ακόλουθα:
1. Το όνομα, τη διεύθυνση, τον ΑΦΜ, την ημερομηνία και τον τόπο γέννησης (στην περίπτωση φυσικού προσώπου) κάθε δηλωτέου προσώπου που είναι δικαιούχος, καθώς και των επιχειρήσεων.
2. Τον αριθμό λογαριασμού (ή λειτουργικό ισοδύναμο ελλείψει αριθμού λογαριασμού).
3. Το υπόλοιπο ή την αξία του λογαριασμού.
4. Σε περίπτωση λογαριασμού θεματοφυλακής:

  • Το συνολικό ακαθάριστο ποσό των τόκων, το συνολικό ακαθάριστο ποσό των μερισμάτων και το συνολικό ακαθάριστο ποσό λοιπών εισοδημάτων που προέκυψαν σε σχέση με τα περιουσιακά στοιχεία που τηρούνται στον λογαριασμό.
  • Τα συνολικά ακαθάριστα έσοδα από την πώληση ή την εξαγορά χρηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων, τα οποία καταβλήθηκαν ή πιστώθηκαν στον λογαριασμό.

5. Σε περίπτωση καταθετικού λογαριασμού, το συνολικό ακαθάριστο ποσό των τόκων που καταβλήθηκε ή πιστώθηκε στον λογαριασμό κατά τη διάρκεια του ημερολογιακού έτους ή άλλης αντίστοιχης περιόδου υποβολής στοιχείων.

Υπενθυμίζεται ότι από τα 10 πολιτικά πρόσωπα που ερευνήθηκαν οι υποθέσεις των 7 αρχειοθετήθηκαν, συνεχίζεται η δικαστική έρευνα για δύο (Αδωνις Γεωργιάδης και Δημήτρης Αβραμόπουλος), ενώ παραπέμφθηκε να δικαστεί για κακούργημα ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X