Θέμα

Σκληρά διπλά “γαλάζια” πυρά κατά της κυβέρνησης

Σκληρά διπλά “γαλάζια”  πυρά κατά της κυβέρνησης
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

“Γαλάζια”  πυρά κατά της κυβέρνησης και το πρώτο ρήγμα στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας από δύο καταξιωμένους βουλευτές τον Κώστα Τζαβάρα και τη Μαριέττα Γιαννάκου.

Ο πρώτος εξαπέλυσε μετωπική επίθεση έφτασε ως το σημείο να κάνει λόγο για πράξεις της κυβέρνησης τις οποίες χαρακτήρισε «κωμωδία και γελοιότητα» και έφτασε μέχρι του σημείου να διαχωρίσει τη θέση του από το κόμμα του δηλώνοντας πως δεν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές.

Η Μαριέττα Γιαννάκου από την πλευρά της με καυστικό τρόπο μίλησε για το νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια και διέβη τον κομματικό ρουβίκωνα όταν είπε χαρακτηριστικά «υπήρξαν τρομερές διαφημίσεις υπέρ του νομοσχεδίου, που σημαίνει πολύ χρήμα». Πολύ δηλητηριώδες υπονοούμενο που η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός έχουν υποχρέωση να διευκρινίσουν και μάλιστα το συντομότερο δυνατό για να μην μένουν σκιές.

Η επίθεση του βουλευτή Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Τζαβάρα και το ρήγμα στην κοινοβουλευτική ομάδα έγιναν γνωστά, ο τέμπορα ο μόρες,  στην εκπομπή του Άρη Πορτοσάλτε στον ραδιοφωνικό σταθμό Σκάι. Αφήνοντας κυριολεκτικά άφωνο τον παρουσιαστή ο οποίος άκουγε τον κορυφαίο βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας να επιτίθεται κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη, χωρίς να μπορεί να τον σταματήσει!

Πιο συγκεκριμένα ο Κώστας Τζαβάρας αναφερόμενος στο θέμα κλεισίματος πανεπιστημιακών ιδρυμάτων στον νομό Ηλείας, χαρακτήρισε «κωμωδία και γελοιότητα» την παρέμβαση άλλων γαλάζιων βουλευτών για να σώσουν τα ιδρύματα στις εκλογικές τους περιφέρειες, ενώ τόνισε πως ο ίδιος δεν είναι ούτε πολιτικάντης, ούτε παιδί του κομματικού σωλήνα.

Υπό αυτό το πρίσμα λοιπόν, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται ποτέ να είναι πλέον υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία, για να «μην συμμετέχει στην γελοιότητα». Όπως επίσης να μην τολμήσει κανένας να αμφισβητήσει την εντιμότητα του και να τον χαρακτηρίσει «πολιτικάντη».

Επιτέθηκε όμως και στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, λέγοντας ότι για την αύξηση της σκληρής εγκληματικότητας δεν ευθύνονται τόσο οι ποινές, όσο η βεβαιότητα των εγκληματιών ότι δεν πρόκειται να συλληφθούν! Δηλαδή αμφισβήτησε ευθέως το δόγμα «νόμος και τάξη» που αποτελούσε κορυφαίο προεκλογικό αφήγημα.

Ακούστε το ηχητικό:

Η Μαριέττα Γιαννάκου είναι γνωστό πως δεν μασάει τα λόγια της όταν πιστεύει πως έχει δίκιο. Εξαπέλυσε σφοδρότατη επίθεση με δηλητηριώδη υπονοούμενα. «Ήρθαν στην ακρόαση φορέων απίθανες οργανώσεις, υπήρξαν τρομερές διαφημίσεις υπέρ του νομοσχεδίου, που σημαίνει πολύ χρήμα», είπε με πολύ δηκτικό τρόπο η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Αφησε σαφείς υπαινιγμούς για «φουσκωμένα» πορτοφόλια που βρίσκονται πίσω από το νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια. Κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος με φήμες που κυκλοφορούν για επηρεασμό του Κώστα Τσιάρα από ισχυρά κέντρα.

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για το επίμαχο νομοσχέδιο, η βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ προχώρησε ένα βήμα παραπέρα την κριτική της, λέγοντας πως στην ακρόαση των φορέων δεν συμμετείχαν γυναικείες οργανώσεις και πως η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης δεν συνάντησε οργανώσεις που θα μπορούσαν να συνεισφέρουν.

«Είδαμε απίθανες οργανώσεις π.χ. τους “ενεργούς μπαμπάδες” και τρομερές διαφημίσεις υπέρ του νομοσχεδίου που σημαίνει χρήμα πολύ…» σχολίασε με νόημα και πρόσθεσε πως η συγκεκριμένη οργάνωση απέστειλε «επιστολή με ψευδή στοιχεία»«Τόσο πολύ αγαπούν τα παιδιά τους που δεν μπορούν να συντάξουν μια επιστολή ή μήπως είναι ένα γραφείο που διαθέτει και το χρήμα και στέλνει όλα αυτά με ψευδή ονοματολογία;» διερωτήθηκε.

«Οι καθαυτό επιστημονικοί φορείς που ήρθαν, ήταν αντικειμενικοί και έκαναν τις ίδιες παρατηρήσεις που κάναμε και εμείς. Αντίθετα, οι λιγότεροι φορείς που επικροτούν το νομοσχέδιο έκαναν παρατηρήσεις που δεν είχαν σχέση με το πραγματικό συμφέρον του παιδιού» υποστήριξε η πρώην υπουργός Παιδείας, εκφράζοντας τη λύπη της για το γεγονός ότι επικρατεί η εντύπωση πως «οι φορείς είναι ενθουσιασμένοι».

Σημείωσε δε πως οι τροποποιήσεις που έκανε ο υπουργός «δεν ανταποκρίνονται στον στόχο που υπάρχει» και ο οποίος αφορά αποκλειστικά και μόνο το συμφέρον των παιδιών. «Φοβάμαι ότι το σχέδιο νόμου θα δημιουργήσει περισσότερες δικαστικές προσφυγές και περισσότερα προβλήματα μεταξύ των γονέων» κατέληξε.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X