Θέμα

Το επικοινωνιακό κόλπο Μητσοτάκη με την εισφορά αλληλεγγύης

Το επικοινωνιακό κόλπο Μητσοτάκη με την εισφορά αλληλεγγύης
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Αλήθεια τί πιστεύετε, η εισφορά αλληλεγγύης καταργείται από το 2023 για τους συνταξιούχους και τους δημόσιους υπαλλήλους; Είμαι σίγουρος πως αυτό καταλάβατε όλοι όσοι διαβάσατε τους ιστότοπους, ιδίως τους πετσοταϊσμένους, είδατε τα κανάλια ή ακούσατε τα ραδιόφωνα. Το μοτίβο ήταν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε σε συνέντευξη στον Γιώργο Αυτιά πως καταργεί τη εισφορά αλληλεγγύης.

Είναι όμως έτσι; Και γιατί τάχα ανακοινώνει από το Φεβρουάριο του 2022 ότι σε ένα χρόνο και βάλε θα καταργήσει την εισφορά αλληλεγγύης; Η απάντηση στο δεύτερο ερώτημα θα μπορούσε να είναι γιατί δημιουργεί κλίμα για πρόωρες εκλογές, παρότι στην ίδια συνέντευξη είπε πως θα κάνει εκλογές στο τέλος της τετραετίας. Μάλιστα χαρακτήρισε τον εαυτό του θεσμικό, αυτός που τσάκισε και τσαλαπάτησε αρκετούς θεσμούς στο όνομα του επιτελικού κράτους ή για να είμαστε ακριβείς στη δημιουργία του καθεστώτος Μητσοτάκη.

Είμαστε όμως σίγουροι πως θα καταργηθεί η εισφορά αλληλεγγύης. Οχι βέβαια και ας σας βομβάρδισαν τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ ότι καταργείται. Δεν χρειάζεται να κάνουμε τίποτα παραπάνω για να αντιληφθούμε το στημένο επικοινωνιακό κόλπο, από το να διαβάσουμε τι είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Το σίγουρο είναι πως δεν είπε καταργώ την εισφορά αλληλεγγύης. Είπε, όμως, πως «η πρόθεσή μου λοιπόν, το επαναλαμβάνω, είναι η εισφορά αλληλεγγύης το ’23 να αποτελεί παρελθόν για κάθε Ελληνίδα και για κάθε Έλληνα.»

Τί μας είπε ο πρωθυπουργός; Πρόθεσή του. Λες και δεν είναι αυτός που αποφασίζει, αλλά κάνει κάτι που θυμίζει προεκλογική υπόσχεση. Δηλαδή μας λέει ότι θέλει, αλλά δεν ξέρει αν θα μπορεί, αν θα τον αφήσουν. Και όπως βλέπετε αποκαλύπτεται όλη το επικοινωνιακό κόλπο για να μην πω εξαπάτηση, να εμφανίζονται οι προθέσεις ως αποφάσεις…

Για να αντιληφθείτε καλύτερα την επικοινωνιακή απάτη διαβάστε ολόκληρη τη στιχομυθία του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Γιώργο Αυτιά.

Κυριάκος Μητσοτάλης: Και βέβαια να μπορέσουμε -και πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να το κάνουμε, δεν έχω καμία ανησυχία- να μονιμοποιήσουμε την κατάργηση της έκτακτης εισφοράς, έτσι ώστε και αυτός ο φόρος, ο οποίος ήταν ένας φόρος…

Γιώργος Αυτιάς: Για όλους κύριε Πρόεδρε, κάποια στιγμή; Τώρα είναι στον ιδιωτικό τομέα.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Κάποια στιγμή και το ’23 θα είναι για όλους.

Γιώργος Αυτιάς: Ένα λεπτό. Το ’23 τελειώνει αυτή η εισφορά για όλους;

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η πρόβλεψή μας και η επιθυμία μου θα είναι η εισφορά αλληλεγγύης το ’23 να μπορεί να τελειώσει για όλους. Δεν είμαι έτοιμος ακόμα. Μη μου βγάλετε τα ωραία έτσι, αυτά που βγάζετε τα ωραία από κάτω…

Γιώργος Αυτιάς: Ένα λεπτό. Θα σας πω.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η πρόθεσή μου λοιπόν, το επαναλαμβάνω, είναι η εισφορά αλληλεγγύης το ’23 να αποτελεί παρελθόν για κάθε Ελληνίδα και για κάθε Έλληνα.

Ο έχων καλές προθέσεις Προβοκάτορας

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X