Θέμα

“Βόμβα” για εμπλοκή και συγκάλυψη μέλους της οικογένειας του Τάκη Θεοδωρικάκου σε υπόθεση ναρκωτικών

“Βόμβα” για εμπλοκή και συγκάλυψη μέλους της οικογένειας του Τάκη Θεοδωρικάκου σε υπόθεση ναρκωτικών
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο
«Φωτιές» ανάβει αποκλειστικό δημοσίευμα του Documento για την κατάθεση ανώτατου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. που «καίει» τον πρώην αρχηγό Μιχάλη Καραμαλάκη και εκθέτει τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο για υπόθεση ναρκωτικών.
«Ο λόγος της σημερινής μου επισκέψεως στην Υπηρεσίας σας είναι το γεγονός ότι τους τελευταίους 4 μήνες δέχομαι απειλητικά τηλεφωνήματα» είπε ο ανώτατος αξιωματικός στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. έχει ήδη καταγγείλει στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων παρέμβαση του πρώην αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., Μιχάλη Καραμαλάκη προκειμένου να «θαφτεί» υπόθεση ναρκωτικών στην οποία φέρεται να εμπλέκεται μέλος της οικογένειας του Τάκη Θεοδωρικάκου.

Αυτή η εξαιρετικά σοβαρή αποκάλυψη, για την οποία δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής καμία τοποθέτηση από τον κ. Θεοδωρικάκο, το υπουργείο ή την ΕΛ.ΑΣ., φέρεται να έχει συμβεί τον Νοέμβριο του 2021.

Ο ανώτατος αξιωματικός, σύμφωνα με το Documento, κατέθεσε τον Μάιο του 2022 στις Εσωτερικές Υποθέσεις της ΕΛ.ΑΣ., καταγγέλλοντας ότι ο πρώην αρχηγό παρενέβη με απειλητικό και πιεστικό τρόπο προκειμένου να μη σχηματιστεί δικογραφία, αλλά και να αφεθούν ελεύθερα τρία νεαρά άτομα που είχαν συλληφθεί με μικροποσότητα ναρκωτικών. Ο λόγος για τον οποίο κατέθεσε στις Εσωτερικές Υποθέσεις της ΕΛ.ΑΣ. είναι, όπως υποστηρίζει, επειδή δέχεται, ακόμη, απειλές και εκφράζει φόβους ακόμη και για την ίδια του τη ζωή.

Αναφορικά με το περιστατικό, ο αξιωματικός σημειώνει ότι, στις 21 Νοεμβρίου 2021, έλαβε τηλεφώνημα από τον τότε αρχηγό Μιχάλη Καραμαλάκη, ο οποίος τον ενημέρωσε ότι σε έλεγχο στο Μαρούσι εντοπίστηκαν τρεις νεαροί με 18 γραμμάρια ναρκωτικών ναρκωτικών ουσιών και τρεις τρίφτες. Ένας από αυτούς, μέλος της οικογένειας του Τάκη Θεοδωρικάκου, φέρεται να είπε στους αστυνομικούς να «μιλήσουν με τον υπασπιστή του υπουργού».

Στη συνέχεια ο ανώτατος αξιωματικός καταγγέλλει ότι ο Μ. Καραμαλάκης απαίτησε να μην γίνει καμία προσαγωγή και να καταστραφεί η ποσότητα των ναρκωτικών.

«Κόψε το λαιμό σου και φώναξε τα παιδιά που εμπλέκονται στον έλεγχο και λύσε το θέμα τώρα γιατί δεν μπορεί να σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος μέλους της οικογένειας του υπουργού» φέρεται να ανέφερε ο πρώην αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. κατά την κατάθεση του αστυνομικού.

Στην κατάθεσή του, μάλιστα, αναφέρει ότι δέχθηκε απειλές περί αποχώρησής του από το Σώμα, ενώ προσθέτει ότι ο κ. Καραμαλάκης τον κάλεσε άλλες δύο φορές και συνέχισε να τον απειλεί. Οι νεαροί αφέθηκαν ελεύθεροι.

Ο διάλογος όπως τον αποτυπώνει το Documentonews είναι ο εξής: «..Μου απάντησε, με τρόπο επιτακτικό λέγοντάς μου: ‘Κόψε το λαιμό σου και φώναξε τα παιδιά που εμπλέκονται στον έλεγχο και λύσε το θέμα τώρα γιατί δεν μπορεί να σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος μέλους της οικογένειας του υπουργού».

Τότε ο Καραμαλάκης και τότε αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ φέρεται σύμφωνα με την κατάθεση να τον απείλησε όπως τονίζει το δημοσίευμα:

«Μου δήλωσε ότι αν δεν λύσω το θέμα άμεσα θα συνταξιοδοτηθώ άμεσα και θα πάω σπίτι μου. Εύλογα τρομοκρατήθηκα και πανικοβλήθηκα διότι έχω και γω οικογένεια και παιδιά και ενόψει ότι μου είχε κλείσει ήδη το τηλέφωνο κοίταξαν να δω τι συμβαίνει» ανέφερε στην κατάθεσή του ανώτατος αξιωματικός.

Ο τότε αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ Καραμαλάκης δεν σταμάτησε εκεί. Όπως κατέθεσε ο ανώτατος αξιωματικός, ο τότε αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ τον κάλεσε άλλες δύο φορές τουλάχιστον και συνέχισε να τον απειλεί. Ο ανώτατος αξιωματικός ζήτησε να ενημερωθεί για το τι είχε συμβεί. Πράγματι είχαν εντοπιστεί τρεις νεαροί με ποσότητα ναρκωτικών ουσιών και τρεις τρίφτες οι οποίοι παραδέχτηκαν ότι ήταν για δική τους χρήση από κοινού. Ο ένας μάλιστα ήταν μέλος της οικογένειας του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου.

Αφέθηκαν ελεύθεροι

Μετά από λίγο ο ανώτατος αξιωματικός φέρεται να δέχτηκε ακόμη ένα τηλεφώνημα από τον τότε Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ.

«..Μετά από αυτά δέχθηκα εκ νέου τηλεφώνημα από τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ ο οποίος μου επανέλαβε με τον ίδιο επιθετικό τρόπο να μην σχηματιστεί δικογραφία, να μην προσαχθούν και να αφεθούν ελεύθεροι οι νεαροί» κατέθεσε ο αξιωματικός και συμπλήρωσε:

«Αντιλαμβανόμενος πλέον το μέγεθος του προβλήματος και εν όψει της της αφόρητης ψυχικής πιέσεως που δεχόμουνα ζήτησα από τους αστυνομικούς που είχαν επιφορτιστεί με τον έλεγχο να ελέγχουν εάν υπήρχε άτομο προσεσημασμένο για οποιαδήποτε πράξη διακίνησης ναρκωτικών ή άλλη πράξη και σε αρνητική περίπτωση να αφεθούν ελεύθεροι». Όπως και έγινε.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο ανώτατος αξιωματικός κατέθεσε ακόμη ότι ο μοναδικός λόγος που επισκέφτηκε το Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων για να καταθέσει ήταν επειδή τους τελευταίους 4 μήνες πριν την κατάθεση δεχόταν απειλές.

«Ο λόγος της σημερινής μου επισκέψεως στην Υπηρεσίας σας είναι το γεγονός ότι τους τελευταίους 4 μήνες δέχομαι απειλητικά τηλεφωνήματα να μην μιλήσω χωρίς βέβαια να γνωρίζω ποιοι άλλοι γνωρίζουν για την εμπλοκή του μέλος της οικογένειας Θεοδωρικάκου (αναφέρει ακριβώς ποιο είναι αυτό)» σημειώνει στην κατάθεσή του ο ανώτατος αξιωματικός.

Είναι ενδεικτικός ο διάλογος που αποτυπώνεται στο δημοσίευμα: «…Οι συνθήκες κατά τα αναφερόμενα που έδωσα εντολή να αφεθούν ελεύθεροι οι παραπάνω είναι  προϊόν όχι μόνο εντολής του αρχηγού αλλά προφανώς απαίτησης του Τάκη Θεοδωρικάκου και η καθημερινή ανασφάλεια που βιώνω τόσο για μένα όσο και την οικογένεια μου με αναγκάζουν να απευθυνθώ στην Υπηρεσία σας» κατέθεσε μεταξύ άλλων ο ανώτατος αξιωματικός.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X