ΩTop άρθρα

Δεν είναι τίποτα, σκευωρία είναι …

Δεν είναι τίποτα, σκευωρία είναι …
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Της Κατερίνας Ακριβοπούλου

Να δεις που ο ορισμός του τίποτα για την αυθάδεια,την αλαζονεία,τον κυνισμό,την ύβρι,την αρπαχτή,την θεσμοθετημένη λαμογιά,τον συστημικό εκφασισμό,την κοινωνική αναλγησία,την βίαιη φτωχοποίηση, την καταστολή,την διαφθορά και τα πιο ειδεχθή εγκλήματα, θα γίνει συνώνυμο της εθνικής μας ταυτότητας στο πριγκιπάτο του Μωϋσή και των προστατών του.

Το θηριώδες σύστημα συγκάλυψης αυτής της διεφθαρμένης, πολυδιάστατης και εδραιωμένης από χρόνια ελίτ -ακριβέστερα “αλήτ”- των ποικιλώνυμων ισχυρών, παίζει τα ρέστα του. Τώρα που ο ζόφος εξαπλώνεται σαν παράλληλη πανδημία, τώρα που η αποκαθήλωση του ισχυρού γίνεται η λύτρωση και άρα η δύναμη του ανίσχυρου, τώρα που οι καλά προφυλαγμένες συνιστώσες μιας πανίσχυρης και πολυπλόκαμης “δράκας των υπεράνω” ξηλώνονται επικίνδυνα για την ισχύ τους, επιστρατεύουν το Τίποτα.

Δεν είναι τίποτα η Ικαρία, μια λάθος εικόνα που αδικεί τις καλές προθέσεις ήταν. Δεν είναι τίποτα η λογοκρισία στην ΕΡΤ, μια προβοκάτσια ήταν. Δεν είναι τίποτα η αστυνομία στα πανεπιστήμια όπως ίσχυε και το 1969, μια δροσερή πνοή Δημοκρατίας είναι,δεν είναι τίποτα οι βιασμοί και τα εγκλήματα ψυχικής και σωματικής κακοποίησης από τον γνωστό σκηνοθέτη μια σκευωρία για πολιτικούς λόγους είναι,επειδή ο γνωστός άγνωστος,είναι προσωπικός φίλος του πρωθυπουργού. Σαν τη Novartis ένα πράγμα.

Ο ηθικός πανικός του πιο ανήθικου Τίποτα στα χειρότερα του…

Σημαντική σημείωση: Επειδή το Φεισμπουκ δεν μοιράζει σε όλους τα άρθρα της Κατερίνας Ακριβοπούλου, αν θέλετε να διαβάζετε τα άρθρα της, κάντε κλικ εδώ και εγγραφείτε στο Newsletter του eretikos.gr.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X