ΩTop άρθρα

ΕΜΑ: 90% των κρουσμάτων στην Ε.Ε. θα αφορούν τη μετάλλαξη Δέλτα μέχρι το τέλος Αυγούστου

ΕΜΑ: 90% των κρουσμάτων στην Ε.Ε. θα αφορούν τη μετάλλαξη Δέλτα μέχρι το τέλος Αυγούστου
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων χαρακτηρίζει τη μετάλλαξη Δέλταθι στέλεχος ανησυχίας που εξαπλώνεται ραγδαία στην Ευρώπη.

Όπως αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους, η μετάλλαξη Δέλτα του κορονοϊού θα αντιπροσωπεύει το 90% των στελεχών που θα εντοπίζονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση έως τα τέλη Αυγούστου.

Χαρακτηρίζει τη μετάλλαξη Δέλτα, μετάλλαξη ανησυχίας, καθώς εξαπλώνεται ταχύτατα στην Ευρώπη και μπορεί να εμποδίσει τις προσπάθειες ελέγχου της πανδημίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που αναφέρονται, είναι κατά 40% έως 60% πιο μεταδοτική από την προηγούμενη παραλλαγή Άλφα (Β.1.1.7) που ήταν η πρώτη σημαντική παραλλαγή ανησυχίας στην ΕΕ. Επιπλέον, η παραλλαγή Δέλτα μπορεί να σχετίζεται με υψηλότερο κίνδυνο νοσηλείας.

Ο EMA σημείωσε ότι οι δύο δόσεις εμβολίου κατά της COVID-19 είναι απαραίτητες για την προστασία από την ταχέως διαδεδομένη αυτή παραλλαγή.

«Αυτό καθιστά απαραίτητο για τις χώρες να επιταχύνουν τα προγράμματα εμβολιασμού, συμπεριλαμβανομένης της χορήγησης δεύτερων δόσεων όπου συνιστάται, και να κλείσουν τα κενά και τις ευκαιρίες ανοσίας για περαιτέρω εμφάνιση παραλλαγών, το συντομότερο δυνατό» τονίζεται.

Σχετικά με την τρίτη δόση, αναφέρεται ότι ακόμα είναι πολύ νωρίς για να επιβεβαιωθεί ότι θα χρειαστεί καθώς δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία από τους εμβολιασμούς και τις εν εξελίξει μελέτες για να αποσαφηνιστεί πόσο διαρκεί η ανοσία των εμβολίων, συνυπολογίζοντας και τη μετάδοση των μεταλλάξεων.

https://twitter.com/EMA_News/status/1415305544848584704

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X