Κοινωνία

Κουμουτσάκος: Σε σκηνές προσωρινά οι 3.000 άστεγοι της Μόριας – Καμία ανθρώπινη απώλεια

Κουμουτσάκος: Σε σκηνές προσωρινά οι 3.000 άστεγοι της Μόριας – Καμία ανθρώπινη απώλεια
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι τα 408 ασυνόδευτα παιδιά και έφηβοι είναι ήδη ασφαλή σε ξενοδοχεία και άλλες ασφαλείς περιοχές.

Νωρίτερα, άλλωστε, σήμερα η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων Ίλβα Γιόχανσον, ανέφερε σε ανάρτησή της στο Twitter ότι ήρθε σε επαφή με τον Έλληνα υπουργό και τις τοπικές Αρχές για τη φωτιά και ενημέρωσε ότι συμφώνησε για τη χρηματοδότηση σχετικά με την άμεση μεταφορά και διαμονή στην ενδοχώρα των 400 ασυνόδευτων παιδιών και εφήβων που έχουν απομείνει στη Μόρια.

Κατά την ενημέρωση, ο κ. Κουμουτσάκος σημείωσε δεν υπάρχει καμία πληροφορία για απώλεια ζωής, ενώ τόνισε ότι αυτή τη στιγμή αποτελεί προτεραιότητα η κατάσβεση των εστιών και η κατόπτευση της περιοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μετανάστες που βρέθηκαν άστεγοι μετά την πυρκαγιά που κατέκαψε το ΚΥΤ της Μόριας, θα μεταφερθούν ως απόψε το βράδυ σε σκηνές που θα εγκατασταθούν σε οικισμούς της Μόριας ή σε χώρους δίπλα στον οικισμό. Οι υπόλοιποι 11.500 μετανάστες θα εξακολουθήσουν να μένουν στους οικισμούς.

Σε ανάρτησή του, εξάλλου, στο Twitter, ο αναπληρωτής υπουργός κάνει λόγο για μια πρωτοφανή ανθρωπιστική κρίση. «Ο συνδυασμός μετανάστευσης & πανδημίας διαμορφώνει μία κατάσταση εξαιρετικά απαιτητική», αναφέρει εκεί, σημειώνοντας:

«Διαχειριζόμαστε μία πρωτοφανή ανθρωπιστική κρίση.
Δραματικά γεγονότα στη Μόρια οδήγησαν σε μεγάλη πυρκαγιά.
Το ΚΥΤ έχει καταστραφεί.
Αποτέλεσμα να μείνουν μερικές χιλιάδες άνθρωποι άστεγοι. Ο συνδυασμός μετανάστευσης & πανδημίας διαμορφώνει μία κατάσταση εξαιρετικά απαιτητική», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κουμουτσάκος, ο οποίος συνέχισε λέγοντας πως «Δεν έχει καταγραφεί μέχρι στιγμής καμία απώλεια ανθρώπινης ζωής.
Όλα τα ασυνόδευτα ανήλικα είναι προστατευμένα και βρίσκονται σε ασφαλείς περιοχές ή ξενοδοχεία.
Οι ευάλωτοι επίσης θα μεταφερθούν σε ασφαλείς περιοχές.
Προτεραιότητα η κατάσβεση των τελευταίων εστιών.

Έχει υπάρξει άμεση ενημέρωση της @EU_Commission που προσφέρει την αμέριστη συμπαράστασή της. Αντίστοιχη συμπαράσταση επιδεικνύεται από πολλά κράτη – μέλη. Έχω ήδη συνομιλήσει με τους ομολόγους μου από το Λουξεμβούργο & την Αυστρία & με τον Πρέσβη της Γερμανίας».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X