Διεθνή

Μ.Βρετανία:Βυθίζεται στην ύφεση

Μ.Βρετανία:Βυθίζεται στην ύφεση
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Συρρίκνωση κατά 20,4% του ΑΕΠ σημειώθηκε το πρώτο τρίμηνο του 2020, βυθίζοντας τη χώρα στη χειρότερη ύφεση από όλες τις άλλες μεγάλες οικονομίες στον πλανήτη. 

«Τα σημερινά στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι τα δύσκολα είναι εδώ» αναφέρεται σε ανακοίνωση τους υπουργού Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ. «Εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι έχουν ήδη χάσει τη δουλειά τους και δυστυχώς χιλιάδες άλλοι θα την χάσουν τους επόμενους μήνες.
Θα πρέπει να γίνουν δύσκολες επιλογές, αλλά θα το ξεπεράσουμε και θέλω να διαβεβαιώσω τους Βρετανούς ότι κανένας δεν θα μείνει χωρίς ελπίδα και χωρίς ευκαιρίες». 

Σε σύγκριση με τα τέλη του 2019, το βρετανικό ΑΕΠ μειώθηκε συνολικά κατά 22,1% το πρώτο εξάμηνο του 2020, αποτέλεσμα χειρότερο από αυτό της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Ιταλίας και διπλάσιο από αυτό που έχει καταγραφεί στις ΗΠΑ. Εχουν χαθεί μέχρι τώρα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία 730.000 θέσεις εργασίας λόγω της πανδημίας, με τους νέους, τους ηλικιωμένους και τους αυτοαπασχολούμενους να φέρουν το μεγάλο βάρος της κρίσης…

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X