Θέμα

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Eίστε «αρχιερέας» ψεύτικων υποσχέσεων – «Ξεστοκάρετε» στους νέους όλο το μίσος

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Eίστε «αρχιερέας» ψεύτικων υποσχέσεων – «Ξεστοκάρετε» στους νέους όλο το μίσος
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά την τοποθέτησή του στην Ολομέλεια της Βουλής για το εργασιακό νομοσχέδιο επιτέθηκε με σφοδρότητα στην κυβέρνηση κάνοντας μεταξύ άλλων λόγο για «αποκαθήλωση του εργατικού δικαίου».

Ο κ. Τσίπρας, μίλησε για ένα νομοσχέδιο το οποίο είναι «ό,τι πιο αντεργατικό έχει έρθει στη μεταπολίτευση» με τη διαπραγμάτευση μεταξύ εργοδότη και εργαζόμενου σε ατομικό επίπεδο να παρουσιάζεται από την κυβέρνηση ως κάτι το «προοδευτικό».

Όπως τόνισε στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός θέλησε να «αποκαθηλώσει μύθους» για το νομοσχέδιο, αλλά στην πραγματικότητα «αποκαθήλωσε το εργατικό δίκαιο προσπαθώντας να δημιουργήσει συνθήκες κοινωνικού αυτοματισμού».

Στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας έκρουσε «καμπανάκι» ότι οι αλλαγές στα εργασιακά θα φέρουν νέα «αύξηση φυγής των νέων στο εξωτερικό διότι στοχοποιούνται με αναξιοπρεπείς δουλειές και μισθούς».

«Ήταν διακαής πόθος της τρόικας και του ΔΝΤ να τα περάσουν αυτά και έρχεστε εσείς να τα περάσετε τώρα αυτά χωρίς τρόικα» είπε χαρακτηριστικά.

Εκτός αυτών, ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό «αρχιερέα των ψεύτικων υποσχέσεων και του λαϊκισμού» καθώς υποσχέθηκε «εξυγίανση των οικονομικών της ΝΔ και αντί αυτού φορτώσατε τους φορολογούμενους με τα χρέη της».

Αναφερόμενος στην παροχή του εμβολίου της AstraZeneca σε πολίτες κάτω των 60 και την ακόλουθη προχθεσινή απαγόρευση της Επιτροπής Εμβολιασμών κατηγόρησε την κυβέρνηση πως «ξεστοκάρει» πάνω στους νέους «όλο το μίσος των αυταρχικών καθεστώτων».

Όπως τόνισε στη συνέχεια, η κυβέρνηση υποχρέωσε τους νέους να προβούν στον εμβολιασμό τους με το συγκεκριμένο σκεύασμα τη στιγμή που σε όλη την Ευρώπη «η επιστημονική κοινότητα έλεγε άλλα».

«Σήμερα έρχεται η επιτροπή για να το αποσύρει όταν 460.000 έχουν κάνει την πρώτη δόση και όταν τόλμησα [για το ξεστοκάρισμα] να πω την αλήθεια, μου επιτεθήκατε» ισχυρίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας.

Για τον μαζικό εμβολιασμό του πληθυσμού, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση σχετικά με το ενδεχόμενο υποχρεωτικότητας που συζητιέται το τελευταίο διάστημα για ορισμένους κλάδους.

«Είστε ένας πρωθυπουργός που διχάζει την ελληνική κοινωνία αντί να την ενώνει. Εσχάτως βρήκατε και έναν νέο διαχωρισμό που έχει να κάνει με τους μη εμβολιασμένους που πρέπει να τιμωρηθούν και τους εμβολιασμένους που έχουν προνόμια. Με την καταστολή και τον διχασμό δεν πάει μπροστά η κοινωνία. Εσείς όμως χτίζετε τείχη και εντός των τειχών σας βρίσκεται η ελίτ που σας στηρίζει, ενώ εκτός η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία» είπε.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X