Βέφα Αλεξιάδου: 8 μυστικά για τέλεια μελομακάρονα

Σε ρυθμούς Χριστουγέννων, πλέον, ήρθε η ώρα και για τα παραδοσιακά γλυκίσματα!

Αν θέλετε να φτιάξετε μόνοι σας τα μελομακάρονα ή τους κουραμπιέδες, η Βέφα Αλεξιάδου αποκαλύπτει μέσα από τη σελίδα της στο Facebook, οχτώ μυστικά για πετυχημένα μελομακάρονα.

Λίγα μυστικά για πλήρη επιτυχία:

1) Καθόλου ζύμωμα! Ανακάτεμα με το κουτάλι ώσπου να ενωθούν τα υγρά με το αλεύρι!
2)Το φύλλο ζύμης 1 εκ. Κόβουμε με κουπ-πατ.
3)Ψήσιμο ώσπου να πάρουν βαθύ καστανό χρώμα.
4)Το σιρόπι, αφού μαζευτεί προς τα άκρα ο αφρός, μόνο 5 λεπτά βράσιμο.
5) Το σιρόπι βραστό το ρίχνουμε μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο.
6) 2 ώρες μετά, όταν σχεδόν έχουν πιει όλο το σιρόπι τα γυρίζουμε τα πάνω κάτω, και τα αφήνουμε έτσι ως την επόμενη μέρα.
7) Τα καρυδιά όχι σκόνη. Ελαφρά χοντροκομμένα. Παίρνουμε τα μελομακάρονα ένα ένα τα γυρίζουμε, κι όπως είναι μελωμένη η επιφάνεια τα πασπαλίζουμε με μια κουταλιά καρύδια.
8) Το πιο σημαντικό! Σωστό μέτρημα των υλικών! Με κούπα μεζούρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ