Κοινωνία

Καρκίνος στα μάτια

Καρκίνος στα μάτια
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Καρκίνος στα μάτια, αν και όχι τόσο διαδεδομένος όσο οι πιο επικίνδυνες μορφές της ασθένειας, αποτελεί ωστόσο μία δυνητικά θανατηφόρο νόσο, αφού σκοτώνει περίπου 850 ανθρώπους ετησίως μόνο στη Βρετανία.

Ένας οφθαλμολόγος αποκάλυψε πρόσφατα στην Daily Express τα συμπτώματα που συνοδεύουν 3 διαφορετικές μορφές αυτού του καρκίνου, αλλά και πώς θα τα εντοπίσουμε.

Οι διάφοροι τύποι καρκίνου στα μάτια

«Στη Βρετανία, έχουμε 2 νέες περιπτώσεις καρκίνου των ματιών κάθε μέρα», δήλωσε ο οφθαλμολόγος Ρόσνι Πατέλ. «Αν και ο οφθαλμικός καρκίνος δεν είναι μέσα στους 20 πιο διαδεδομένους, η συχνότητα της ασθένειας καθαυτής έχει αυξηθεί κατά 25% από τη δεκαετία του 1990».

Χοριοειδικό μελάνωμα: Αυτός ο τύπος καρκίνου εμφανίζεται συνήθως στο πίσω μέρος του ματιού, στην περιοχή του χοριοειδούς. Αν και πολλές φορές ο τύπος αυτός δεν παρουσιάζει καθόλου συμπτώματα, η ελαττωμένη όραση και η εντύπωση φωτεινών εκλάμψεων μπορεί να συνιστούν ενδείξεις.

Ρετινοβλάστωμα: Εμφανίζεται κυρίως νεαρά παιδιά και προσβάλλει τον αμφιβληστροειδή χιτώνα. Τα πιο κοινά του συμπτώματα είναι η λευκή όψη της κόρης του ματιού σε φωτογραφίες, αλλαγές στον προσανατολισμό του προσβεβλημένου ματιού και μειωμένη όραση.

Μεταστατικοί και δευτερεύοντες καρκίνοι: Τέλος, διάφοροι τύποι καρκίνου μπορούν να μεταφερθούν από άλλους ιστούς στα μάτια. Σε αυτές τις περιπτώσεις, τα πιο συνήθη συμπτώματα είναι η μειωμένη ή θολή όραση.

«Αν έχετε κάποιο ασυνήθιστο σύμπτωμα στα μάτια, να θυμάστε πως οι οφθαλμικοί καρκίνοι είναι σπάνιοι και μπορεί να υπάρχει κάποια άλλη αιτία», δήλωσε ο ειδικός, τονίζοντας πως «ωστόσο, όποια και αν είναι τα συμπτώματα, συστήνεται να κλείσετε εξέταση με τον οφθαλμίατρό σας το συντομότερο δυνατόν».

Αυτό το άρθρο δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη γνωμάτευση ενός ιατρού. Για οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας έχετε, θα πρέπει να απευθυνθείτε σε κάποιο επαγγελματία υγείας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X