Υγεία

Το πλύσιμο των χεριών και η σωστή χρήση των αντιβιοτικών σώζουν από λοιμώξεις

Το πλύσιμο των χεριών και η σωστή χρήση των αντιβιοτικών σώζουν από λοιμώξεις
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Συνεχής εκπαίδευση-ενημέρωση, ευαισθητοποίηση, συμμόρφωση, επιτήρηση, είναι τα κλειδιά για την πρόληψη και τον έλεγχο των νοσοκομειακών λοιμώξεων που αφορούν όλους, επαγγελματίες υγείας, ασθενείς και κοινότητα.

«Ένας επαγγελματίας υγείας που δεν τηρεί τους κανόνες μπορεί να διασπείρει τα μικρόβια, ακυρώνοντας την εργασία όλων των άλλων (γιατρών, νοσηλευτών)» ανέφεραν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Εταιρείας Ελέγχου Λοιμώξεων (ΕΕΕΛ), με αφορμή το 10ο πανελλήνιο συνέδριό της, με τίτλο «Έλεγχος λοιμώξεων: διασφάλιση για το μέλλον», από την 1η έως τις 3 Νοεμβρίου, στην Αθήνα.

«Πρέπει να γίνει συνείδηση σε όλους, ώστε η αλυσίδα να δουλεύει σωστά και δεν μπορώ να δικαιολογήσω σε καμία περίπτωση κανέναν εργαζόμενο σε νοσοκομείο που δεν ακολουθεί τις διεθνείς οδηγίες» υπογράμμισε η γγ της ΕΕΕΛ, νοσηλεύτρια Ελέγχου Λοιμώξεων στο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας «ΘΡΙΑΣΙΟ», Αγγελική Καραΐσκου.

Όπως ανέφερε, τα τελευταία χρόνια οι προδιαγραφές για την καθαριότητα στα νοσοκομεία έχουν γίνει πιο αυστηρές, προσθέτοντας ότι αυτό που πρέπει να κάνουν οι διοικήσεις των νοσοκομείων είναι να επενδύσουν στην επιτήρηση για τη συμμόρφωση όλων.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X