Κοινωνία

Πόνος στη μέση: Ασκήσεις γιόγκα που ανακουφίζουν αμέσως

Πόνος στη μέση: Ασκήσεις γιόγκα που ανακουφίζουν αμέσως
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Πόνος στη μέση: Οι θέσεις (ασάνας) της γιόγκα συστήνονται για τη σωστή στάση του σώματος και ειδικότερα για την οσφυαλγία. Ακολουθούν τρεις εύκολες ασκήσεις που συμβάλλουν στην καταπολέμηση του πόνου και μπορούν να εκτελεστούν ακόμα και από αρχάριους

Ισορροπία εσωτερική αλλά και σωματική επιδιώκουν να αποκτήσουν όσοι επιλέγουν να ασχοληθούν με τη γιόγκα. Μέσα στα αναρίθμητα οφέλη της συγκαταλέγεται και η ανακούφιση από τον πόνο στη μέση, ως αντίβαρο στην καθιστική ζωή.

Ακόμα κι αν το πρόβλημα δεν είναι μόνιμο, είναι φυσικό επακόλουθο του τρόπου ζωής η περιοχή της μέσης να επιβαρύνεται και να γίνεται δύσκαμπτη. Σε αυτή τη δυσκαμψία στοχεύουν οι θέσεις της γιόγκα, χαλαρώνοντας τους μυς γύρω από στο κάτω μέρος της πλάτης, καθώς και τους γλουτιαίους και τους οπίσθιους μηριαίους. Επιπλέον, οι συχνές πρακτικές μπορούν να λειτουργήσουν προληπτικά, προσφέροντας σταθερότητα, ενδυνάμωση και καλύτερη κινητικότητα. Τέλος, η κίνηση σε συνδυασμό με την αναπνοή, μειώνει το στρες του σώματος, που συχνά συνδέεται στενά με τη μυϊκή δυσκαμψία και τον πόνο.

Οι παρακάτω τρεις θέσεις (ασάνας) της γιόγκα που προτείνουν οι yoga instructors μπορούν να εκτελεστούν οπουδήποτε και όποια στιγμή νιώσετε ότι το χρειάζεστε.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X