Πολιτική

Βαρουφακειάδα: Η τελευταία  λογοδιάρροια του Γιάνη

Βαρουφακειάδα: Η τελευταία  λογοδιάρροια του Γιάνη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Διαβάστε δηλώσεις –λογοδιάρροια θα τη χαρακτήριζε ο eretikos.gr- και βγάλτε συμπέρασμα για την πολιτική σκέψη, την οικονομική κατάρτιση και τη σοβαρότητα του ανδρός.

Αν ο Γιάνης δεν μπορεί να καταλάβει ότι ο μέγιστος στόχος πρέπει να είναι η απαλλαγή από την  επιτροπεία, ώστε να ασκηθεί όσο είναι δυνατόν ανεξάρτητη πολιτική, να απαλλαγεί η χώρα από στυγνούς εκβιασμούς  με τη δόση, τότε ή αδαής είναι ή τυφλά αντικυβερνητικός ή κάνει δηλώσεις με κριτήριο να βρίσκεται στο φως της δημοσιότητας.

Ότι και αν ισχύει είναι επικίνδυνος, όπως επικίνδυνος ήταν όταν κατείχε το ..θρόνο του υπουργού Οικονομικών και ήταν το μεγάλο asset του Αλέξη Τσίπρα.

Θαυμάστε οικονομική και πολιτική σκέψη ανδρός:

«Τα πράγματα είναι απλά: Όταν είσαι πτωχευμένος, είναι ανοησία να πιστεύεις ότι το πρόβλημά σου θα επιλυθεί μέσα από δάνεια. Το ποιος σε δανείζει δεν έχει καμία σημασία. Η όλη φιλολογία που αναπτύσσει η ελληνική κυβέρνηση στερείται νοήματος, εφόσον το ίδιο το ΔΝΤ έχει χαρακτηρίσει το ελληνικό χρέος σαν εξαιρετικά μη βιώσιμο» τόνισε ο πρώην υπουργός Οικονομικών διερωτώμενος ρητορικά: «Οπότε, θα πανηγυρίζουμε που δανειζόμαστε από ιδιώτες και μάλιστα με υψηλό επιτόκιο;»

Οπως είπε σε συνέντευξή του στο διαδικτυακό ραδιόφωνο του The Press Project ο Γ. Βαρουφάκης, μόνο ο δανεισμός με αρνητικό επιτόκιο έχει νόημα για την Ελλάδα. «Ας πούμε με επιτόκιο -15%, πάντως με αρνητικό πρόσημο, που σημαίνει ότι τα χρήματα που δίνονται, κουρεύονται την ίδια στιγμή που καταβάλλονται».

Ας μας πει ποιος δανείζει με μείον 15% να τρέξουμε όλοι όχι μόνο να δανειστούμε, αλλά να υπερδανειστούμε.

Καημένε Γιάνη…

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X