Διεθνή

Γαλλία: «Αθώωσαν» 28χρονο που βίασε 11χρονη, το δικαστήριο θεώρησε ότι το παιδί συναίνεσε στο σεξ

Γαλλία: «Αθώωσαν» 28χρονο που βίασε 11χρονη, το δικαστήριο θεώρησε ότι το παιδί συναίνεσε στο σεξ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σάλος στη Γαλλία μετά την απόφαση δημοσίων κατηγόρων να παραπέμψουν σε δίκη έναν 28χρονο που βίασε 11χρονη, όχι για βιασμό, αλλά μόνο για σεξ με ανήλικη, υποστηρίζοντας ότι το παιδί συναίνεσε στο σεξ. 

Το δικαστήριο θεώρησε ότι η 11χρονη δεν διαμαρτυρήθηκε προφορικά αλλά και σωματικά και κατά συνέπεια η σεξουαλική πράξη δεν μπορεί να θεωρηθεί βιασμός, όπως μεταδίδει η Daily Mail.

Η οικογένεια του παιδιού υποστηρίζει πως το κορίτσι «είχε παραλύσει» από το φόβο και πως ήταν ανίκανο να υπερασπιστεί τον εαυτό του. «Πίστευε πως ήταν πολύ αργά, πως δεν είχε δικαίωμα να αντισταθεί, πως δεν θα είχε καμία σημασία και συνέχισε, χωρίς συναίσθημα και χωρίς να αντιδρά», είπε η μητέρα της στην γαλλική ιστοσελίδα «Mediapart».

Το περιστατικό σημειώθηκε τον Απρίλιο σε προάστιο του Παρισιού, όταν ο 28χρονος άνδρας κατάφερε να δελεάσει το κοριτσάκι (ότι θα την μάθαινε πώς να φιλάει), ενώ βρίσκονταν σε ένα πάρκο στο Μοντμανί, και να το παρασύρει στο σπίτι του, όπου του επιτέθηκε σεξουαλικά.

Έτσι πλέον ο άντρας είναι αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης έως πέντε ετών, την ώρα που εάν ήταν κατηγορούμενος για βιασμό θα πήγαινε φυλακή για πολλά χρόνια.

Ωστόσο έχουν ξεσπάσει αντιδράσεις στη Γαλλία και πολλές οργανώσεις ζητούν την αλλαγή της νομοθεσίας και την εναρμόνισή της με το βρετανικό δίκαιο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X