Ελλάδα

Μπάχαλο με τον Χάρρυ Κλύνν στην ΕΡΤ

Μπάχαλο με τον Χάρρυ Κλύνν στην  ΕΡΤ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Μπάχαλο προκάλεσαν χειρισμοί της κυβέρνησης με  την είδηση ότι ο  Χάρρυ Κλύνν θα μετείχε  στη νέα σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΡΤ, ως μέλους του.

Μέσα σε πέντε λεπτά ο Χάρρυ Κλυνν αναγγέλθηκε ως το πέμπτο μέλος του ΔΣ της ΕΡΤ και καταργήθηκε!

Νωρίτερα το βράδυ της Τρίτης, συγκεκριμένα στις 20.29,  από το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κυκλοφόρησε η είδηση ότι η κυβέρνηση θα τοποθετήσει τον δημοφιλή ηθοποιό και σκηνοθέτη, ο οποίος τον τελευταίο καιρό συγκαταλέγεται στους συμπαθούντες τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς τα «έχωνε» στην προηγούμενη συγκυβέρνηση τουλάχιστον, στο ΔΣ της ΕΡΤ ως πέμπτο μέλος, καλύπτοντας την θέσει που είχε μείνει κενή.

Η είδηση αναρτήθηκε σε ιστοσελίδες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αναπαράχθηκε δεόντως.

Ως και η Αυγή έσπευσε να ανεβάσει την είδηση στην ηλεκτρονική έκδοση της σημειώνοντας: «O δημοφιλής κωμικός ηθοποιός και περφόρμερ, ταγμένος στην υπόθεση της Αριστεράς με συνέπεια και επιμονή επί σειρά ετών, ο Χάρρυ Κλυνν -πραγματικό όνομα: Βασίλης Τριανταφυλλίδης- τοποθετείται μέλος του Δ.Σ. της ΕΡΤ, σε μία από τις δύο θέσεις που εχήρευσαν».

Το ίδιο συνέβη και με άλλες ιστοσελίδες εφημερίδων και σάιτ όπως η «Εφημερίδα των Συντακτών», το «Πρώτο θέμα», το «iefimerida», το «Newsit».

Πέντε λεπτά αργότερα, δηλαδή στις 20.43 , η πληροφορία- είδηση «μαζεύτηκε». «Δεν ισχύει» ενημέρωναν απο το υπουργείο ΨΗΠΤΕ.

Αναταραχή προκλήθηκε στα δημοσιογραφικά γραφεία και τα newsroom  των σάιτ με τους συντάκτες να τρέχουν πανικόβλητοι να ενημερώνουν και να κάνουν επικαιροποίηση της είδησης που είχαν «ανεβάσει» προηγουμένως προσθέτοντας την εξέλιξη.

Τί είχε συμβεί μέσα σε διάστημα λίγης ώρας; Κάποιοι υπέθεσαν ότι εκεί στην Αλέξανδρου Πάντου πήραν πίσω την πρόταση, πιθανόν, επειδή υπήρξαν αντιδράσεις είτε στο εσωτερικό της κυβέρνησης, είτε στο κόμμα είτε από την αντιπολίτευση.

Λίγο μετά, σκαλίζοντας ως eretikos που είμαι, έμαθα μιαν άλλη εκδοχή, την οποία την παραθέτω με επιφύλαξη. Γιατί ποτέ δεν  ξέρεις.

Πράγματι ο Χάρρυ Κλύνν δέχθηκε πρόταση από τον υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής και Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκο Παππά, να πάει στην ΕΡΤ ως μέλος του ΔΣ της εταιρείας- σημειώστε ότι αυτές οι θέσεις δεν έχουν μισθό, σύμφωνα με το νόμο- , όμως λέγεται ότι ο καλλιτέχνης που ζεί μόνιμα στη Θεσσαλονίκη το καλοσκέφτηκε και είδε ότι δεν γίνεται να κάνει το Θεσσαλονίκη- Αθήνα, Κολιάτσου- Παγκράτι. Ούτε βέβαια μπορούσε να μετακομίσει στην Αθήνα. Γι’ αυτό το λόγο ενημέρωσε τον υπουργό ότι δεν μπορούσε να αποδεχθεί την πρόταση.

Τα μέχρι στιγμής μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου είναι οι κ.κ. Διονύσης Τσακνής, Βασίλης Κωστόπουλος, Γιώργος Θαλασσινός, Μιχάλης Γρηγορίου και από την πλευρά των εργαζόμένων ο Τέλης Μεταξάς, ως εκπρόσωπος των τεχνικών. Από τους δημοσιογράφους δεν έχει υποδειχθεί εκπρόσωπος, θέση που έτσι κι άλλιως ήταν κενή στο ΔΣ. της εταιρείας από την προηγούμενη σύνθεση.

 

 

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X