Διεθνή

Βατικανό: 76χρονος καρδινάλιος κατηγορείται για σεξουαλικά εγκλήματα

Βατικανό: 76χρονος καρδινάλιος κατηγορείται για σεξουαλικά εγκλήματα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η αστυνομία της Αυστραλίας άσκησε δίωξη για σεξουαλική βία κατά συρροή στον επικεφαλής των οικονομικών του Βατικανού, τον Aυστραλό καρδινάλιο Τζορτζ Πελ.

Αν και δεν υπάρχει συμφωνία έκδοσης ανάμεσα στο Βατικανό και την Αυστραλία, ο καρδινάλιος Πελ διατάχθηκε να ταξιδέψει στην Αυστραλία από τον πάπα Φραγκίσκο, για να αντιμετωπίσει τις κατηγορίες.

Ο Πελ είπε ότι θα επιστρέψει για να αποκαταστήσει τη φήμη του έπειτα από τη διετή έρευνα, την οποία περιέγραψε ως “αμείλικτη δολοφονία προσωπικότητας”.

“Ανυπομονώ να εμφανιστώ στο δικαστήριο. Επαναλαμβάνω ότι δεν έχω διαπράξει ό,τι μου προσάπτουν. Είναι ψευδή . Αυτές οι κατηγορίες ενισχύουν την αποφασιστικότητά μου και η παραπομπή μου στη δικαιοσύνη μου δίνει τώρα την ευκαιρία να αποκαταστήσω τη φήμη μου και στη συνέχεια να επιστρέψω εδώ στη Ρώμη για να εργαστώ”, δήλωσε ο Πελ σε συνέντευξη Τύπου που διοργανώθηκε την τελευταία στιγμή, αμέσως μετά την δίωξη που του άσκησε η αστυνομία για πολλές περιπτώσεις σεξουαλικών εγκλημάτων..

Ο Πελ, εναντίον του οποίου ασκήθηκε δίωξη σήμερα για σεξουαλικά εγκλήματα και καλείται να εμφανιστεί στις 18 Ιουλίου ενώπιον δικαστηρίου της Μελβούρνης, αρνείται κατηγορηματικά τις κατηγορίες που του αποδίδονται και υποστηρίζει ότι δεν γνώριζε για τα κρούσματα παιδεραστίας στην εκκλησία της Αυστραλίας υπονοώντας ακόμη και ότι πρόκειται για συνωμοσία εις βάρος του.

Από απλός ιερέας στη χώρα του έγινε ένας από τους πλέον έμπιστους συμβούλους του Βατικανού, η άνοδος του πιο υψηλόβαθμου καθολικού ιερέα της Αυστραλίας, του καρδινάλιου Τζορτζ Πελ, σημαδεύτηκε στη δύση της από καταγγελίες για σκάνδαλο σεξουαλικών εγκλημάτων που ανατρέχουν στο παρελθόν του.

Ο καρδινάλιος Τζορτζ Πελ μεγάλωσε στην επαρχιακή πόλη Μπαλαράτ, ως μαθητής ανήκε στον θεατρικό όμιλο και αναλάμβανε πρωταγωνιστικούς ρόλους στις σχολικές παραστάσεις, ενώ ήταν και πρωταθλητής στο ποδόσφαιρο.

Όταν επέλεξε να ακολουθήσει επαγγελματικά τη θρησκευτική οδό, ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη Ρώμη και στη συνέχεια χειροτονήθηκε ιερέας στην επισκοπή του Μπαλαράτ το 1966.

 

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X