Χωρίς Κατηγορία

Πέθανε ο εφοπλιστής Αλέξανδρος Γουλανδρής

Πέθανε ο εφοπλιστής Αλέξανδρος Γουλανδρής
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

 

Λίγο πριν τη μία τα ξημερώματα της Πέμπτης άφησε την τελευταία του πνοή στο σπίτι του,ο εφοπλιστής Αλέξανδρος Γουλανδρής με καταγωγή  από την Άνδρο.

Ο θάνατος της πολυαγαπημένης του συζύγου Μαριέττας την Κυριακή του  Πάσχα, είχε επιβαρύνει την υγεία του και σήμερα τα ξημερώματα, λίγες ώρες και αφού είχε γυρίσει από νοσοκομείο, απεβίωσε.

Ο Αλέξανδρος Γουλανδρής «φεύγοντας» άφησε παρακαταθήκη στους κληρονόμους του να συνεχίζουν το τελευταίο μεγάλο του project που ήταν να «αναστήσει» το θρυλικό Αβέρωφ. Ένα μεγαλόπνοο σχέδιο που ήδη βρίσκεται σε εφαρμογή μιας και το πλοίο βρίσκεται στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά για εργασίες συντήρησης και επισκευής.

Εκτός από τα επιχειρηματικά του επιτεύγματα στο χώρο της ναυτιλίας, σημαντικό είναι και το φιλανθρωπικό του έργο, άγνωστος σε πολλούς …«Χορηγός»

Ο Αλέξανδρος Γουλανδρής διανύοντας την όγδοη δεκαετία της ζωής του, παρέμενε  ένας απλός προσιτός άνθρωπος, ο οποίος μοίραζε  τη ζωή του μεταξύ Αθήνας- Πόρτο Χέλι.

Άνθρωπος πράος, που κοιτούσε μονάχα την οικογένειά του και τις επιχειρήσεις του. Πάθος του η θάλασσα, η τέχνη και η φιλανθρωπία…

Το 1957 ο πατέρας του Νικόλαος Γουλανδρής, απεβίωσε αφήνοντας συνεχιστές του έργου του τους γιους του Γιάννη, τους δίδυμους Αλέξανδρο και Λεωνίδα και την Άννα. Ο Αλέξανδρος Γουλανδρής ήταν ο τελευταίος που είχε μείνει στη ζωή, από τα αδέρφια του και μαζί με τους κληρονόμους και τη νέα γενιά συνέχιζε την ιστορία της οικογένειας.

Η κηδεία του θα γίνει την επόμενη εβδομάδα στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών..

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X