Auto - Moto

GASGAS 450/700 Supermoto: Ιδού οι πρώτες μοτοσυκλέτες δρόμου μετά τον γάμο με την ΚΤΜ (vids)

GASGAS 450/700 Supermoto: Ιδού οι πρώτες μοτοσυκλέτες δρόμου μετά τον γάμο με την ΚΤΜ (vids)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ένας πίνακας μοντέλων της μητρικής ΚΤΜ που ήρθε πρόσφατα στη δημοσιότητα επιβεβαιώνει τις φήμες πως πολύ σύντομα η γκάμα της GASGAS θα αποκτήσει τουλάχιστον δύο μοντέλα για οδήγηση στην άσφαλτο.

Η αρχή έγινε με την παρουσίαση από την ίδια την GASGAS ενός κιτ πλήρους μετατροπής του motocross MC 450F σε supermoto με εξαρτήματα που υπάρχουν ήδη στον κατάλογο “Technical Accessories” και είναι διαθέσιμα σε όλους τους τοπικούς αντιπροσώπους της GASGAS.

Το κιτ περιλαμβάνει μεγαλύτερα φρένα, μικρότερης διαδρομής αναρτήσεις και φυσικά ζάντες 17” εμπρός και πίσω.

Λίγες ημέρες αργότερα το αμερικάνικο Motorcycle.com έφερε στη δημοσιότητα έναν κατάλογο νέων μοντέλων του Group KTM, όπου μεταξύ άλλων εμφανίζονται τα μοντέλα GD GG ES 700 και GE GG SM 700, τα οποία έχουν την επισήμανση πως πρόκειται για μοτοσυκλέτες με έγκριση τύπου για οδήγηση σε δημόσιους δρόμους.

Από τα ονόματά τους και την περιγραφή ως “street legal” είναι μάλλον εύκολο να καταλάβουμε πως το ES 700 θα είναι μια μοτοσυκλέτα on-off που θα βασίζεται στα μηχανικά μέρη των KTM/Husqvarna 690/701 Enduro και το SM 700 θα είναι ένα supermoto που αντιστοίχως θα βασίζεται στα ΚΤΜ/Husqvarna 690/701 SMC.

Αυτό σημαίνει πως θα έχουν τον μονοκύλινδρο κινητήρα των 70 ίππων, πλαίσιο χωροδικτύωμα και ηλεκτρονικά της Bosch με ρυθμιζόμενο cornering ABS 9.1 και traction control.

Όπως με τα KTM 690 Enduro/SMC και Husqvarna 701 Enduro/SM που έχουν λίγο διαφορετικά γεωμετρικά χαρακτηριστικά και εργονομία, έτσι και με τα δύο νέα GASGAS πιθανόν να υπάρχουν κάποιες μικρές διαφορές στα επιμέρους στοιχεία του εξοπλισμού ή των τεχνικών χαρακτηριστικών σε σχέση με τα αδέρφια τους.

Αυτό αποτυπώνεται εν μέρει και στην τιμή τους που σύμφωνα με διαρροές από dealer της Ισπανίας θα βρίσκονται ακριβώς στη μέση μεταξύ KTM και Husqvarna.

Με δεδομένο πως η KTM προωθεί το όνομα της GASGAS και χτίζει ένα πιο ασφάλτινο προφίλ μέσα από την συμμετοχή της στην κατηγορία Moto3 στα MotoGP, δεν αποκλείεται να δούμε πολύ σύντομα να ακολουθούν κι άλλα μοντέλα της GASGAS με λιγότερο “αγωνιστικό” και περισσότερο για οδήγηση από “καθημερινούς” αναβάτες.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X