Auto - Moto

Γενική απεργία: Βγαίνουν στο δρόμο λεωφορεία – τρόλεϊ- Ξεκινούν τα δρομολόγια

Γενική απεργία: Βγαίνουν στο δρόμο λεωφορεία – τρόλεϊ- Ξεκινούν τα δρομολόγια
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Γενική απεργία: Έληξε το πρώτο σκέλος της στάσης εργασίας στα αστικά λεωφορεία και στα τρόλεϊ και σιγά σιγά τα οχήματα βγαίνουν στους δρόμους.

Βέβαια σε αρκετά σημεία δεν αναμένεται να φανούν πριν από τις 9.30. Η επόμενη στάση εργασίας έχει προγραμματιστεί από τις 21:00 μέχρι τη λήξη της βάρδιας.

Ποιοι δρόμοι κλείνουν στο κέντρο της Αθήνας
Απροσπέλαστο θα είναι σήμερα το κέντρο της Αθήνας λόγω των συλλαλητηρίων με αφορμή την γενική απεργία που έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΕ.

Έκτακτα μέτρα τροχαίας θα ληφθούν σήμερα από τις 09:30’ το πρωί στο κέντρο της Αθήνας, για την καλύτερη διαχείριση της κυκλοφορίας λόγω πραγματοποίησης εξαγγελθεισών συναθροίσεων – συγκεντρώσεων και πορείας διαμαρτυρίας σωματείων, φοιτητικών συλλόγων και άλλων συλλογικοτήτων.

Συγκεκριμένα, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν σταδιακά και κατά περίπτωση -όπου είναι απαραίτητο και ανάλογα με την κίνηση των διαδηλωτών-σε οδούς περιμετρικά των Προπυλαίων, της Πλατείας Ομονοίας (Πατησίων, Αιόλου κ.λπ.), της Πλατείας Συντάγματος (Όθωνος, Λεωφόρους Αμαλίας και Βασιλίσσης Σοφίας) καθώς και στους οδικούς άξονες της Πανεπιστημίου και της Σταδίου.

Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων να αποφύγουν τη μετακίνησή τους στους ανωτέρω οδικούς άξονες μέχρι την ολοκλήρωση της συνάθροισης – κινητοποίησης.

Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ
Αναφορικά με τα μέσα μεταφοράς, την συμμετοχή τους στην απεργία έχουν ανακοινώσει οι εργαζόμενοι σε Μετρό, Ηλεκτρικό και Σιδηρόδρομο, δηλαδή στα τρένα του ΟΣΕ και στον Προαστιακό.

Την ίδια ώρα τα αστικά λεωφορεία στην Αθήνα αναμένεται να κινηθούν από τις 09:00 ως τις 21:00. Κανονικά αναμένεται να κινηθούν τα λεωφορεία στις γραμμές του ΟΑΣΑ, τις οποίες έχουν αναλάβει τα ΚΤΕΛ.

Με 50 λεωφορεία και προσωπικό ασφαλείας θα κινηθούν οι αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης την Τετάρτη, λόγω της απεργίας. Κανονικά θα εκτελεστούν τα δρομολόγια των ειδικά διασκευασμένων οχημάτων εξυπηρέτησης των Ατόμων με Αναπηρίες, καθώς και η νυχτερινή γραμμή Ν1 που εκτελεί το δρομολόγιο ΚΤΕΛ – Αεροδρόμιο Νυχτερινό.

Σε ό,τι αφορά τα τρόλεϊ, το διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ αποφάσισε για σήμερα στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9:00 και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας με προσυγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11:00 το πρωί.

Πώς θα κινηθούν τα ταξί
Στο χορό των κινητοποιήσεων και ο «κίτρινος στόλος» μιας και οι ιδιοκτήτες και οδηγοί των ταξί, αποφάσισαν να συμμετέχουν με στάση εργασίας. Σύμφωνα με ανακοίνωση του σωματείου τους, οι ιδιοκτήτες ταξί θα προβούν σε στάση εργασίας την Τετάρτη 17 Απριλίου από τις 5 το πρωί ως τις 15:00, ενώ έχουν προγραμματίσει και συγκέντρωση στα γραφεία του ΣΑΤΑ στις 10 το πρωί.

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X