Auto - Moto

Κανείς δεν μπορεί να πιάσει την Tesla

Κανείς δεν μπορεί να πιάσει την Tesla
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η μάχη για το ταχύτερο τετράθυρο ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο έληξε επίσημα. Μεγάλη νικήτρια είναι η Tesla, με το Model S να συντρίβει τον χρόνο της Porsche Taycan κατά 22 ολόκληρα δευτερόλεπτα, διαλύοντας το ρεκόρ της και αναλαμβάνοντας τον τίτλο του ταχύτερου ηλεκτρικού αυτοκινήτου που έχει δοκιμαστεί στη δημοφιλή πίστα.

Όπως ανακοίνωσε η αμερικανική εταιρεία, η έκδοση Plaid του Model S γύρισε στην πίστα του Nurburgring σε 7 λεπτά και 20 δευτερόλεπτα, με την Taycan Turbo να κάνει 7:42.

Το εντυπωσιακό είναι ότι η Tesla θα επιστρέψει τον επόμενο μήνα με μία αναβαθμισμένη έκδοση του μοντέλου, προσδοκώντας να διαλύσει τα χρονόμετρα και να κάνει έναν ολόκληρο γύρο σε 7:05.

Η κόντρα Tesla και Porsche καλά κρατεί, με τον Elon Musk να τρολάρει με κάθε ευκαιρία τη γερμανική εταιρία.

Ωστόσο αξίζει να σημειώσουμε πως το ρεκόρ της Porsche επιτεύχθηκε με το Taycan Turbo των 680 ίππων και με κανονικά ελαστικά που θα φοράει το αυτοκίνητο παραγωγής. Το Taycan Turbo S των 761 ίππων δεν έχει δοκιμαστεί ακόμα, αφήνοντας ανοιχτούς τους λογαριασμούς των δύο εταιριών.

Το Model S Plaid τροφοδοτείται από τρεις ηλεκτροκινητήρες αποδίδοντας σχεδόν 680 ίππους. Επίσης, φέρει νέο αεροδυναμικό bodykit, φαρδύτερα ελαστικά, carbon κεραμικά φρένα, αναβαθμισμένη ανάρτηση και σύστημα διεύθυνσης.

Δείτε ακόμη:

Τουρκία- Ανακοίνωση του ΥΠΕΞ: Απειλές κατά Κύπρου, Τotal και ENI

Σοκ στις ΗΠΑ: Μητέρα έδινε ηρωίνη στην ενός έτους κόρη της για να κοιμάται

Τσίπρας: Αλλάζει τον ΣΥΡΙΖΑ και «γεφυρώνει» τις προοδευτικές δυνάμεις της Ευρώπης!

Τσακαλώτος: «Δεν θέλω στην ΕΡΤ έναν αριστερό Μπάμπη κι έναν αριστερό Πορτοσάλτε»! (vid)

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X