Auto - Moto

Κρατηθείτε. Εδωσαν 48,3 εκατομμύρια ευρώ για μία Ferrari

Κρατηθείτε. Εδωσαν 48,3 εκατομμύρια ευρώ για μία Ferrari
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Μια ολοκαίνουργια κόκκινη Ferrari από το 1962 συγκέντρωσε 51,7 εκατομμύρια δολάρια (περίπου 48,3 εκατομμύρια ευρώ) αυτή τη Δευτέρα σε δημοπρασία στον οίκο Sotheby’s.

Σύμφωνα με τον Sotheby’s, το σπορ μοντέλο GTO πέτυχε το διπλό ορόσημο να γίνει το πιο ακριβό όχημα της Ferrari και το δεύτερο πιο ακριβό στην ιστορία που πωλήθηκε σε δημοπρασίαπίσω από  μια Mercedes-Benz που έφτασε τα 135 εκατομμύρια ευρώ πέρυσι.

Παρά τα πολύ σημαντικά έργα τέχνης που δημοπρατήθηκαν – μεταξύ των οποίων πίνακες του Μονέ και του Πικάσο, του Σαγκάλ και άλλων- η πρωταγωνίστρια ήταν η κατακόκκινη Ferrari αφού σύμφωνα με εξειδικευμένα μέσα ξεκίνησε από περίπου 60 εκατομμύρια δολάρια, σημάδι ότι ακόμη και οι αγοραστές πολυτελών ειδών δείχνουν να είναι επιφυλακτικοί.

Ο οίκος Sotheby’s συγκέντρωσε περισσότερα από 400 εκατομμύρια την περασμένη εβδομάδα με τη συλλογή Emily Fisher Landau, την πιο κερδοφόρα συλλογή που συγκέντρωσε μια γυναίκα συλλέκτης και η οποία παρουσίαζε  τον δεύτερο πιο ακριβό Πικάσο,  Femme a la montre, που έφτασε τα 139 εκατομμύρια.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X