Αναλύσεις

Αδωνις Γεωργιάδης ο μοιραίος άνθρωπος του Κυριάκου και της ΝΔ;

Αδωνις Γεωργιάδης ο μοιραίος άνθρωπος του Κυριάκου και της ΝΔ;
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σε μοιραίο άνθρωπο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία τείνει να εξελιχθεί ο Αδωνις Γεωργιάδης.

Ηδη ο αντιπρόεδρος της ΝΔ ήταν η αιτία να διαγραφούν από το κόμμα η Κατερίνα Παπακώστα και ο Ευάγγελος Αντώναρος. Ο ίδιος είναι η πέτρα του σκανδάλου για τον “υπόγειο πόλεμο”  Μητσοτακικών και Σαμαρικών με Καραμανλικούς, ενώ είναι ένας από τα δύο στελέχη (ο άλλος είναι ο Αντώνης Σαμαράς) που έσυραν τη Νέα Δημοκρατία προς τα δεξιά αδυνατίζοντας το κεντρώο προφίλ της παράταξης.

Κι΄ αν αυτά θα μπορούσαν να ξεπεραστούν, η εμπλοκή του στα σκάνδαλο του ΚΕΕΛΠΝΟ και της Novartis, γίνεται πολύ επικίνδυνη, όχι μόνο για τον ίδιο, αλλά και για τον Κυριάκο Μητσοτάκη από τη στιγμή, που δήλωσε δημόσια ότι υπέβαλε παραίτηση και ο πρόεδρος της ΝΔ όχι μόνο  δεν την έκανε δεκτή, αλλά τον στηρίζει κιόλας, γιατί γνωρίζει, όπως είπε ο Αδωνις, τι έκανε στο υπουργείο Υγείας. Δηλαδή, σε περίπτωση που αποδειχτεί ότι οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο Αδωνις Γεωργιάδης, στοιχειοθετούνται ως αληθινές, τότε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αυτομάτως καθίσταται συνένοχος πολιτικά στα μάτια των πολιτών.

Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφερθούμε στην ανάρτηση του Ευάγγελου Αντώναρου, ο οποίος χαρακτηρίζει μούφα την παραίτηση του Αδωνι.

Και αφήνει να εννοηθεί ότι πρόκειται για επικοινωνιακό τέχνασμα όταν λέει ότι «η δήθεν υποβολή της παραίτησης του περιστασιακού εκ του κύκλου των μουσαφιραίων προερχόμενου αντιπρόεδρου για την οποία επαίρεται ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΜΟΡΦΗ. Κι ας την χρησιμοποιεί ως δήθεν απόδειξη ανιδιοτέλειας και ευπρέπειας.

Αντίθετα παρακαλεί λυτούς και δεμένους κι όσους του άνοιξαν κυρίως την πόρτα για τη Νέα Δημοκρατία να τον στηρίξουν. Και χαμηλόφωνα απειλεί κιόλας. ( Θα πούμε περισσότερα αν χρειαστεί…)

Αλλά είπαμε όποιος θέλει να παραιτηθεί πραγματικά, παραιτείται. Και δεν δεν κάνει φιοριτούρες για τα μάτια του κόσμου.»

«Εμφύλιος» στις τάξεις της Δεξιάς με πρωταγωνιστή τον Άδωνι Γεωργιάδη

Τόσο καλά, τόσο γερά έδεσε ο Αδωνις τον Κυριάκο, θα μπορούσε να πει κάποιος παρατηρητής.

Τον Αδωνι κάλεσε επίσης να παραιτηθεί, για το καλό της παράταξης, ο Μανώλης Κοττάκης, δημοσιογράφος και διευθυντής εφημερίδας με στενούς δεσμούς χρόνων με το χώρο της Κεντροδεξιάς και με την αντίδραση του Αδωνι, προκλήθηκε άλλος ένας ενδοπαραταξιακός εμφύλιος.

Στα προαναφερόμενα να προσθέσουμε τα νέα στοιχεία που βγήκαν στο φως της δημοσιότητας. Για παράδειγμα τα 10.000 ευρώ που πήρε από το ΚΕΕΛΠΝΟ η ιδιαιτέρα γραμματέας του (αλήθεια μήπως σκοπεύει να τα επιστρέψει όπως έκανε η Ράνια Αντωνοπούλου;)  ή το ύφος της επιστολής που του απηύθυνε ο αντιπρόεδρος της Novartis Κ. Φρουζής και πολλά άλλα στοιχεία, τα οποία εφόσον αποδειχτούν αληθινά, καθιστούν δυσχερέστατη τη θέση του αντιπροέδρου της ΝΔ.

Και όχι μόνο αυτό. Ο Αδωνις Γεωργιάδης μπορεί να αποδειχτεί το μεγαλύτερο βαρίδι για την ΝΔ και ο μοιραίος άνθρωπος για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο εναγκαλισμός αρχίζει να παίρνει επικίνδυνα χαρακτηριστικά.

Γιατί ο Κυριάκος καρατόμησε τον Νίκο Μαραντζίδη από τον Σκάι

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X