Το blog του Θανάση Λυρτσογιάννη

Ανθρακες ο θησαυρός του ανασχηματισμού-Ο Μητσοτάκης ένας αδύναμος πρωθυπουργός

Ανθρακες ο θησαυρός του ανασχηματισμού-Ο Μητσοτάκης ένας αδύναμος πρωθυπουργός
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Του Θανάση Λυρτσογιάννη

Ενα και βασικό το συμπέρασμα από τον ανασχηματισμό. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πλέον και με τη βούλα του…ανασχηματισμού ένας αδύναμος πρωθυπουργός. Δεν τόλμησε να κάνει ούτε μεγάλο, ούτε σαρωτικό ανασχηματισμό. Ούτε βεβαίως, αυτό σημαίνει ότι με τη νέα κυβέρνηση θα αλλάξει και πολιτική η οποία είναι στη βάση της κυβερνητικής αποτυχίας τόσο στην αντιμετώπιση του κορονοϊού όσο και στην οικονομία.

Οταν για δεύτερη φορά κάνει ανασχηματισμό για να φύγουν δύο υπουργοί και να αλλάξουν θέσεις άλλοι δύο, ε, τότε αυτό δεν μπορεί να θεωρηθεί ριζικός, σαρωτικός και ως εκ τούτου σαρωτικός ανασχηματισμός.

Αν εξαιρέσει κανείς την εκδίωξη του Τάκη Θεοδωρικάκου, και μάλιστα αν λάβει υπόψη ότι φαγώθηκε για την κόντρα με την Νίκη Κεραμέως, που τη στηρίζει ο Αντώνης Σαμαράς και την αποβολή από την κυβέρνηση του Γιάννη Βρούτση, οδηγούμαστε στο ασφαλές συμπέρασμα πως ανασχηματισμός δεν έγινε ουσιαστικά.

Τα άλλα δύο στοιχεία είναι η υποβάθμιση του Κωστή Χατζηδάκη και η αναβάθμιση του Μάκη Βορίδη. Η δεύτερη είναι πολύ συμβολική και δείχνει τη μεγαλύτερη υποταγή και εξάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη από την ακροδεξιά πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας.

Αυτά σε μία γρήγορη αποτίμηση και εκτίμηση. Α, ξέχασα άλλαξε και ο υφυπουργός Βόρειας Ελλάδας. Μήπως να το ξανασκεφτώ;

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X