Θέμα

Άρχισαν τα όργανα! Τα πρώτα «πυρά» εντός ΝΔ για την… ιστορική κωλοτούμπα!

Άρχισαν τα όργανα! Τα πρώτα «πυρά» εντός ΝΔ για την… ιστορική κωλοτούμπα!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

«Δεν ξέρω για ποιον λόγο έγινε αυτή η αναφορά. Ορθώς αφαιρέθηκε αυτή η αναφορά και κατά την άποψή μου θα πρέπει ν’ αναζητηθεί και ευθύνη γιατί μπήκε», ήταν η ατάκα… φωτιά του Θάνου Πλεύρη!

Η “ιστορική” Συμφωνία των Πρεσπών έκανε έξαλλο τον Πλεύρη!

Την απόδοση ευθυνών ζητά ο Θάνος Πλεύρης για την απαράδεκτη, όπως είπε, αναφορά του όρου «ιστορική» που χαρακτήριζε στο χθεσινό κοινό ανακοινωθέν Ελλάδας – ΗΠΑ τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Κι ας μίλησε ο Στέλιος Πέτσας εξ αρχής για… αβλεψία, κι ας “τρέχουν” από το πρωί τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ για να… σώσουν οτιδήποτε αν σώζεται!

«Είναι απαράδεκτη αυτή η αναφορά γιατί δίνει δικαίωμα σε κάποιους άλλους να λένε ότι αυτό που είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε στη διεθνή συνέχεια της χώρας και στην υποχρέωση να σεβόμαστε τις διεθνείς συνθήκες που δεν μπορούμε ν’ αλλάξουμε είναι αλλαγή στάσης.

«Ξύλο» από Τσίπρα και Φώφη για την «ιστορική Συμφωνία των Πρεσπών»!

Άρα ήταν λανθασμένο, δεν ξέρω για ποιον λόγο έγινε αυτή η αναφορά. Ορθώς αφαιρέθηκε αυτή η αναφορά και κατά την άποψή μου θα πρέπει ν’ αναζητηθεί και ευθύνη γιατί μπήκε», είπε χαρακτηριστικά.

Και συνέχισε: «Ήταν μια απαράδεκτη αναφορά στο κείμενο και ορθώς αφαιρέθηκε γιατί δεν ούτε εκφράζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ούτε τη Νέα Δημοκρατία. Είναι άθλια και ανιστόρητη συμφωνία».

Δείτε όσα είπε ο Θάνος Πλεύρης

Μπακογιάννη: Η Συμφωνία των Πρεσπών μπορούσε να είναι καλύτερη, αλλά προσφέρει σταθερότητα

Από την άλλη, η Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει αποστάσεις από τους… ακραίους κύκλους εντός του κόμματος.

“Ήταν μια συμφωνία, που σε διμερές επίπεδο κατά τη γνώμη μου θα μπορούσε να είναι καλύτερη και το έχω αναλύσει. Είναι μία συμφωνία όμως που σε επίπεδο ασφάλειας της περιοχής προσφέρει σταθερότητα” ανέφερε σε συνέντευξή της στον ΣΚΑΪ η Ντόρα Μπακογιάννη για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Αποκαλύψεις και κεραυνοί από τον Νίκο Κοτζιά για Ελληνοτουρκικά και Πρέσπες

Η κ. Μπακογιάννη πρόσθεσε: “Σε σχέση με το Σκοπιανό, σε όλους τους τόνους προσωπικά εγώ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχαμε πει ότι άπαξ και αυτή η συμφωνία ψηφιστεί από την Βουλή, η Ελλάδα θα την τιμήσει. Άρα το να κάνουμε τώρα κουβέντα για μνημόσυνα χθεσινά δεν έχει κανένα νόημα.

Είναι μία συμφωνία όμως που σε επίπεδο ασφάλειας της περιοχής προσφέρει σταθερότητα. Άρα μπορεί να ισχύουν και τα δύο και η συμφωνία μπορούσε να είναι καλύτερη αλλά και η συμφωνία αυτή να προσφέρει σταθερότητα στην περιοχή” δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη, σε συνέντευξή της στον ΣΚΑΙ, σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών και με την αναφορά σε αυτήν ως “ιστορικής”.

Η Συμφωνία των Πρεσπών, το λάθος των… στελεχών και οι προσπάθειες “κάλυψης” στην ΝΔ

Είναι χαρακτηριστικό το πώς “παίζουν” τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ την συγκεκριμένη είδηση. Επικαλούνται πληροφορίες που λένε πως η «αβλεψία» χρεώνεται σε υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου Εξωτερικών, καθώς δημοσιοποιήθηκε αρχικά εκ παραδρομής ένα draft της Κοινής Δήλωσης, από το οποίο, όμως, θα έπρεπε, σύμφωνα με τις τελικές διορθώσεις, να έχει απαλειφθεί ο χαρακτηρισμός της συμφωνίας των Πρεσπών ως «ιστορικής» και ο οποίος είχε μείνει έτσι στα κείμενα από την εποχή της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και τις τότε συζητήσεις Ελλάδας-ΗΠΑ!

Κυριάκο αγνόησε τους επικριτές και κάνε και άλλες ιστορικές κωλοτούμπες…

Αυτή λοιπόν είναι η “δικαιολογία”. Ότι πήραν… copy – paste μια ανακοίνωση από το 2019 (τουλάχιστον) και τα… μπέρδεψαν!

Πασχίζουν δε να μας πείσουν πως η συγκεκριμένη… ορθή επανάληψη και η απάλειψη του όρου όχι απλώς ήταν σε γνώση της αμερικανικής πλευράς, αλλά και σε απόλυτη συμφωνία μαζί της!

Ιστορική… γκάφα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X