Αθλητισμός

Basket League: Πρωταθλητής ο Παναθηναϊκός – Σώθηκαν Άρης – ΠΑΟΚ

Basket League: Πρωταθλητής ο Παναθηναϊκός – Σώθηκαν Άρης – ΠΑΟΚ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σημαντικές εξελίξεις προέκυψαν στο διοικητικό συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ, που έγινε την Πέμπτη (21/5) και αφορούσε το φινάλε της τρέχουσας σεζόν, αλλά και την επόμενη μέρα της λίγκας. Σύμφωνα λοιπόν με την απόφαση που έλαβαν οι ομάδες, ο ΕΣΑΚΕ θα εισηγηθεί στην ΕΟΚ για την ανάδειξη του Παναθηναϊκού ως πρωταθλητή για την τρέχουσα περίοδο που διεκόπη λόγω κορονοϊού κι ενώ το «τριφύλλι» είχε δύο νίκες περισσότερες από τη δεύτερη ΑΕΚ και πέντε από το τρίτο Περιστέρι.

Με αυτό τον τρόπο, και μολονότι ο Παναθηναϊκός μειοψήφισε (!) επιλέγοντας το λευκό, οι «πράσινοι» με ψήφους 13-1 θα κατακτήσουν το 39ο πρωτάθλημα Ελλάδας στην ιστορία τους. Παράλληλα, αποφασίστηκε να παραμείνουν στη μεγάλη κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ ο ΠΑΟΚ και ο Αρης, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν πως μία ή δύο ομάδες από την Α2 θα ενταχθούν στο πρωτάθλημα της νέας σεζόν.

Από εκεί και πέρα, το διοικητικό συμβούλιο έβγαλε ειδήσεις σε όλα τα μέτωπα, καθώς έβαλε νέα δεδομένα στο τραπέζι, για όσους θέλουν να πάρουν μέρος στο πρωτάθλημα της επομένης σεζόν. Από εδώ και στο εξής κάθε ομάδα θα πρέπει να δίνει 60.000 ευρώ για την εγγυητική και άλλα 140.000 ευρώ στο ταμείο του ΕΣΑΚΕ. Ταυτόχρονα, το κατώτατο μπάτζετ θα είναι στα 800.000 ευρώ, με την ευελιξία να μετατραπεί αυτό το ποσό μέχρι και σε 600.000 ευρώ. Επιπλέον, κατατέθηκε πρόταση για Super Cup με τις τέσσερις πρώτες ομάδες στην αρχή της νέας σεζόν.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X