Αθλητισμός

Basket League: Το πανόραμα της 9ης αγωνιστικής

Basket League: Το πανόραμα της 9ης αγωνιστικής
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Basket League: Με τη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Κολοσσού, ολοκληρώθηκε η 9η αγωνιστική της Basket League, χωρίς καμία ιδιαίτερη έκπληξη και δίχως επίσης μεγάλες αλλαγές στη βαθμολογία.

Ωστόσο το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην τελική κατάταξη του πρώτου γύρου, δύο αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση του, καθώς θα προκύψουν οι ομάδες του Final Eight του Κυπέλλου Ελλάδας.

Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός και Προμηθέας βρίσκονται ήδη εκεί, έχουν κλειδώσει και μαθηματικά τη συμμετοχή τους στο τουρνουά που θα γίνει από τις 15 έως τις 18 Φεβρουαρίου σύμφωνα με την προκήρυξη της ΕΟΚ.

Από εκεί και πέρα όμως, γίνεται και θα συνεχίσει να γίνεται μεγάλη μάχη ακριβώς από πίσω τους, καθώς Περιστέρι, Άρης, ΑΕΚ, Λαύριο, ΠΑΟΚ, Μαρούσι και Κολοσσός παλεύουν για υπόλοιπα τέσσερα εισιτήρια που δίνει η μεγάλη κατηγορία (συνολικά επτά από την Α1 και ένα από μία ομάδα των εθνικών κατηγοριών).

ΠΑΟΚ, Περιστέρι και Άρης βρίσκονται στις πέντε νίκες, με την ΑΕΚ να είναι εκείνη που κινδυνεύει περισσότερο,αφού το Λαύριο την έχει νικήσει στα Άνω Λιόσια και σε περίπτωση που κάνει το 2/2 με Απόλλωνα (εκτός) και Άρη (εντός) θα την αφήσει εκτός επτάδας, σε περίπτωση που εκείνη ηττηθεί στο Ανδρέας Παπανδρέου από το Περιστέρι για την 11η αγωνιστική.

Η 8η ομάδα θα προκύψει από το Final Four των ομάδων των εθνικών κατηγοριών. Οι τέσσερις φιναλίστ θα προκύψουν από τα ζευγάρια Μίλωνας – Ελευθερούπολη, Αμύντας – Δόξα Λευκάδας, Μύκονος – Μεγαρίδα, Πανιώνιος – Παπάγος (όλα τα παιχνίδια θα γίνουν στις 6/12).

Από τα ματς της 9ης αγωνιστικής, ξεχώρισε το Προμηθέας-ΑΕΚ, με την ομάδα της Πάτρας να είναι η νικήτρια, σημειώνοντας 100 πόντους για τέταρτη φορά στη φετινή σεζόν.

Τα αποτελέσματα της 9ης αγωνιστικής
Λαύριο – Ολυμπιακός 54 – 96

Παναθηναϊκός – Καρδίτσα 77 – 53

Προμηθέας Πάτρας- ΑΕΚ 100 – 95

Μαρούσι-Άρης 84-89

Περιστέρι-Απόλλων Πάτρας 90-57

ΠΑΟΚ-Κολοσσός Ρόδου 93-81

H βαθμολογία

Η επόμενη (10η) αγωνιστική

Σάββατο (9/12)

Κολοσσός-Προμηθέας (16:00)
Απόλλων-Λαύριο (17:15)
ΑΕΚ- Μαρούσι (20:15)
Κυριακή (10/12)

Άρης- Περιστέρι (17:15)
Παναθηναϊκός- ΠΑΟΚ (20:15)
Δευτέρα (11/12)

Καρδίτσα- Ολυμπιακός (20:15)
Το πρόγραμμα της 11η αγωνιστικής

ΠΑΟΚ – Καρδίτσα
Μαρούσι – Κολοσσός
Λαύριο – Άρης
Ολυμπιακός – Απόλλωνας Πάτρας
Περιστέρι – ΑΕΚ
Προμηθέας – Παναθηναϊκός

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X