Αθλητισμός

Η επιστροφή του «Καβαλιέρε»! Ο Μπερλουσκόνι ξαναμπαίνει στο ποδόσφαιρο

Η επιστροφή του «Καβαλιέρε»! Ο Μπερλουσκόνι ξαναμπαίνει στο ποδόσφαιρο
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο… πλέον διάσημος μεγιστάνας της Ιταλίας και τέσσερις φορές πρωθυπουργός της, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, βρίσκεται κοντά στην αγορά της ομάδας της Μόντσα.

Ή μάλλον Μόντσα Societa Sportiva Monza 1912, για να ακριβολογούμε. Μια προσέγγιση που έγινε μέσω της εταιρείας του Fininvest. Η πόλη της Μόντσα είναι γνωστή από τους αγώνες Φόρμουλα 1 που φιλοξενεί.

Πώς… μπαίνει ξανά στα πράγματα ο Μπερλουσκόνι

Η συμφωνία πιθανόν να έχει κλείσει μέχρι την Παρασκευή και ο Αντριάνο Γκαλιάνι, πρώην διευθύνων σύμβουλος στη Μίλαν – της οποίας ο πρώην πρωθυπουργός ήταν ιδιοκτήτης επί 20 χρόνια – θα αναλάβει το ίδιο πόστο στη Μόντσα. Απ’ όπου ξεκίνησε την καριέρα του πριν από πολλά χρόνια.

Ο 81χρονος Μπερλουσκόνι θα αγοράσει την ομάδα από τον τοπικό επιχειρηματία Νίκολα Κολόμπο. Το ποσό είναι κοντά στα τρία εκατ. ευρώ, ένα ελάχιστο κλάσμα του ποσού που ο Μπερλουσκόνι κέρδισε από την πώληση της Μίλαν στον Κινέζο επιχειρηματία Λι Γιονχόνγκ.

Ο πρώην πρωθυπουργός πούλησε την Μίλαν, την πιο επιτυχημένη ιταλική ομάδα σε διεθνές επίπεδο, πριν από δύο χρόνια έναντι 740 εκατ. ευρώ.

Ο Αμπράμοβιτς σκέφτεται να πουλήσει την Τσέλσι

Ο δισεκατομμυριουχος Πολ Σίνγκερ μέσω του fund Elliot Advisors είχε συνεισφέρει τότε 303 εκατ. ευρώ. Η Elliot ανέλαβε τον έλεγχο της ομάδας όταν ο Κινέζος ιδιοκτήτης χρεοκόπησε.

Ο πρώην πρωθυπουργός χρησιμοποίησε τη δημοτικότητά του ως ιδιοκτήτης της Μίλαν για να εκκινήσει την πολιτική του καριέρα. Είχε αγοράσει την ομάδα το 1986. Αν και η Μόντσα, που πέρυσι επέστρεψε στην τρίτη κατηγορία της Ιταλίας, δεν έχει τις περγαμηνές της Μίλαν, τουλάχιστον είναι κοντά στην Ανκόρε. Την πόλη καταγωγής του Μπερλουσκόνι, λίγο έξω από το Μιλάνο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X