Αθλητισμός

Η Εθνική Ελλάδας νίκησε 2-1 τη Νορβηγία και χτίζει αήττητο και χαρακτήρα

Η Εθνική Ελλάδας νίκησε 2-1 τη Νορβηγία και χτίζει αήττητο και χαρακτήρα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η εξαιρετική εμφάνιση του α’ ημιχρόνου και το θετικό αποτέλεσμα είναι εκείνα που κυρίως κρατάει η Εθνική ομάδα από το δυνατό φιλικό με τη Νορβηγία.

Λίγες ημέρες μετά την ισοπαλία στις Βρυξέλλες απέναντι στο πανίσχυρο Βέλγιο, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επικράτησε των Νορβηγών με 2-1 σε φιλική αναμέτρηση που έγινε στη Μάλαγα κι έδειξε ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο ενόψει των καθοριστικών προκριματικών του Σεπτεμβρίου με το Κόσοβο και τη Σουηδία.

Ο Μασούρας και ο Ανδρούτσος (το πρώτο του) τα γκολ της Εθνικής που προήλθαν από εξαιρετικές συνεργασίες…

Η Ελλάδα είχε θαυμάσια εικόνα στο α’ 45λεπτο, οπότε κυριάρχησε ολοκληρωτικά της Νορβηγίας του σούπερ σταρ Ερλινγκ Χάαλαντ, τον οποίο εξουδετέρωσαν οι Ελληνες διεθνείς. Η ανανεωμένη και φρέσκια ομάδα του Τζον Φαν ‘τ Σχιπ έβγαλε καλά στοιχεία στο γήπεδο και προπάντων έδειξε ότι χτίζει χαρακτήρα καθώς παρέμεινε αήττητη για δέκατο σερί ματς (έχει να ηττηθεί από το φιλικό με την Αυστρία τον Οκτώβριο του 2020).

Ο Φαν ‘τ Σχιπ επέλεξε σχήμα με τρεις στόπερ (Τζαβέλλας, Κυρ. Παπαδόπουλος, Μαυροπάνος) και ακραίους τους Τσιμίκα και Ανδρούτσο και χωρίς καθαρόαιμο φορ καθώς Πέλκας και Μασούρας ήταν οι δύο επιθετικοί στο 3-5-2 της Γαλανόλευκης. Και το εν λόγω σχήμα δούλεψε υποδειγματικά για την εθνική ομάδα που νωρίς-νωρίς στο ματς, όχι μόνο έδειξε να πατάει καλά, αλλά βρήκε και γκολ. Στο 13’ ο Πέλκας βρήκε με εξαιρετική διαγώνια μπαλιά τον Μασούρα, ο οποίος βγήκε στην πλάτη της άμυνας των Νορβηγών και πλάσαρε ιδανικά ανοίγοντας το σκορ (1-0)..

Προτού προλάβουν να συνέλθουν οι Νορβηγοί, η Ελλάδα συνέχισε την πίεση και βρήκε και δεύτερο γκολ (2-0). Στο 21′ ο Ανδρούτσος, ο Μασούρας, ο Πέλκας και ο Τσιμίκας συνδυάστηκαν ωραία. Ο άσος της Λίβερπουλ έκανε σέντρα-σουτ κι ο Ανδρούτσος που ακολούθησε τη φάση και πάτησε περιοχή, σούταρε εύστοχα από το ύψος του πέναλτι, σκοράροντας το παρθενικό του γκολ με την Εθνική ομάδα σε μόλις τρεις συμμετοχές.

Στο δεύτερο ημίχρονο, το ματς παίχθηκε σε πολύ πιο χαμηλό τέμπο, ενώ οι αξιόλογες φάσεις ήταν ελάχιστες. Η Νορβηγία προσπάθησε να πάρει την κατοχή της μπάλας και να την κυκλοφορήσει καλύτερα, εν μέρει τα κατάφερε αλλά και πάλι δεν βρήκε τρόπο για να απειλήσει (σε κανονική ροή ματς) την ανασταλτικά εξαιρετική και αλάνθαστη μέχρι το 64′ Ελλάδα. Σε εκείνο το σημείο για πρώτη φορά η ελληνική οπισθοφυλακή νικήθηκε καθώς έπειτα από εκτέλεση κόρνερ ο Στράντμπεργκ πήρε καλύτερη θέση μέσα στην περιοχή και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και μέσα μειώνοντας σε 2-1.

Οι συνθέσεις

Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Τζαβέλλας, Μαυροπάνος, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Ανδρούτσος (94′ Μπακάκης), Τσιμίκας, Γαλανόπουλος (57′ Ζέκα), Μπουχαλάκης (75′ Σιώπης), Μάνταλος (57′ Μπακασέτας), Μασούρας (57′ Τζόλης), Πέλκας (75′ Παυλίδης).

Νορβηγία: Χάνσεν, Γκρέγκερσεν, Στράντμπεργκ, Άγιερ (88′ Ολσεν), Μέλινγκ (69′ Μπιόρκαν), Μίντσιο (46′ Σόρλοτ), Μπεργκ (69′ Αουρσνες), Τόρσμπι (46′ Τόρσβεντ), Όντεγκααρντ, Ζακαρίασεν (46′ Ρίερσον), Χάαλαντ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X