Αθλητισμός

Μίλτος Τεντόγλου: Έτοιμος για το χρυσό μετάλλιο

Μίλτος Τεντόγλου: Έτοιμος για το χρυσό μετάλλιο
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Έτοιμος να «γράψει» ιστορία είναι ο Μίλτος Τεντόγλου, ο οποίος συμμετέχει το πρωί της Κυριακής (05/03) στον τελικό του άλματος εις μήκος κατά το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου, το οποίο διεξάγεται στην Κωνσταντινούπολη.

Συγκεκριμένα, ο τελικός που θα μεταδοθεί σε απευθείας σύνδεση από την ΕΡΤ3, θα αρχίσει στις 09:10. Ο Μίλτος Τεντόγλου θα κάνει τα άλματά του δεύτερος κατά σειρά, αμέσως μετά τον μεγάλο αντίπαλό του, Τομπίας Μοντλέρ από τη Σουηδία.

Ο Μίλτος Τεντόγλου, με ατομικό ρεκόρ 8,55 μ. και φετινό ρεκόρ 8,41 μ., έχει κατακτήσει ήδη δύο φορές τον τίτλο σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα κλειστού και το ποσοστό νίκης του αυτή τη στιγμή είναι στο 100%, αφού έχει δύο νίκες με ισάριθμες συμμετοχές.

Προκρίθηκε στον τελικό με δύο άλματα και μία απίστευτη γκριμάτσα

Αν και οι πρωινοί αγώνες δεν είναι ό,τι καλύτερο όπως έχει δηλώσει και ο ίδιος, ο Μίλτος Τεντόγλου χρειάστηκε δύο άλματα για να πιάσει το όριο των 7,95 μ. προκειμένου να εξασφαλίσει την παρουσία του στον τελικό κατά τον προκριματικό αγώνα, ο οποίος έγινε την Παρασκευή (03/03).

Η πρώτη προσπάθεια του Μίλτου Τεντόγλου μετρήθηκε μόλις στα 7,91 μ., δηλαδή 4 εκατοστά κάτω από το απαιτούμενο όριο πρόκρισης. Ο ίδιος, μην πιστεύοντας τι είχε συμβεί, έκανε μία απίστευτη γκριμάτσα. Πάντως, με το δεύτερο άλμα του, ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης προσγειώθηκε στα 8,03 μ. και έτσι πήρε το εισιτήριο για τον τελικό. Για την ιστορία, την καλύτερη επίδοση του προκριματικού έκανε ο Τομπίας Μοντλέρ από τη Σουηδία με άλμα στα 8,14 μ..

Ο κορυφαίος άλτης στον κόσμο «πέταξε» σήμερα στο πρώτο του άλμα στα 8,30μ. βάζοντας από νωρίς τις βάσεις για την κατάκτηση μεταλλίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως όπως συνέβη και στα δύο του άλματα στα προκριματικά, ο τηλεσκηνοθέτης «έχασε» τον Τεντόγλου στο πρώτο του άλμα. Το δεύτερο άλμα του Γρεβενιώτη αθλητή ήταν στα 8,16μ. με την τουρκική παραγωγή επιτέλους να μας δείχνει την προσπάθεια.

Ο θεωρητικά μεγάλος του αντίπαλος για το χρυσό, ο Τομπίας Μοντλέρ από την Σουηδία, ήταν άκυρος στην πρώτη του προσπάθεια και έκανε 8,19μ. στη δεύτερη, σημειώνοντας φετινό ατομικό ρεκόρ.

Ο Τεντόγλου στοχεύει στο τρίτο σερί χρυσό σε ευρωπαϊκό κλειστού στίβου (2019, 2021), ενώ θέλει να συνεχίσει το… σερί του και στο σύνολο των διοργανώσεων.

Έχει ανέβει στο βάθρο των τελευταίων πέντε μεγάλων διοργανώσεων που έχει συμμετάσχει τα τελευταία δύο χρόνια, με τέσσερα χρυσά (Ευρωπαϊκό κλειστού, Ολυμπιακούς Αγώνες, Παγκόσμιο κλειστού, Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα) και ένα ασημένιο (Παγκόσμιο πρωτάθλημα).

Το εισιτήριο για τον τελικού του μήκους πήραν οι εξής:

Τομπίας Μοντλέρ (Σουηδία) – 8,14 μ.
Μίλτος Τεντόγλου (Ελλάδα) – 8,03 μ.
Γκαμπριέλ Μπιτάν (Ρουμανία) – 8,03 μ.
Χάιμε Γκέρα (Ισπανία) – 7,99 μ.
Ερουάν Κονατέ (Γαλλία) – 7,93 μ.
Μπόζινταρ Σαραμπογιούκοφ (Βουλγαρία) – 7,89 μ.
Ράντεκ Γιούσκα (Τσεχία) – 7,86 μ.
Λάζαρ Άνιτς (Σερβία) – 7,75 μ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X