Αθλητισμός

Μοναδικός Νίκος Γκάλης σε αποκαλυπτική συνέντευξη: Ενας εναντίον ενός κανείς στη Γη δεν μπορούσε να με μαρκάρει (βίντεο)

Μοναδικός Νίκος Γκάλης σε αποκαλυπτική συνέντευξη: Ενας εναντίον ενός κανείς στη Γη δεν μπορούσε να με μαρκάρει (βίντεο)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Για όσα συνέβησαν στην αθλητική καριέρα του, τη ζωή του και τη στιγμή που αποφάσισε να σταματήσει το μπάσκετ, μίλησε ο «γκάνγκστερ» των ελληνικών γηπέδων, Νίκος Γκάλης.

«Δεν μπορούσε ένας άνθρωπος να με μαρκάρει σε ολόκληρη τη γη, όχι μόνο στην Ελλάδα. Ένας εναντίον ενός δεν μπορούσε να με μαρκάρει κανείς. Είχα αυτό το πρώτο βήμα που ξαφνικά με έβλεπες και ξαφνικά έβλεπες την πλάτη μου» δηλώνει ο Νίκος Γκάλης σε συνέντευξή του στο sport24.gr.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν ήταν ατομιστής, ο «Νικ» απαντά ότι το μπάσκετ «είναι ομαδικό σπορ που ο καθένας έχει ένα ρόλο. Η ομάδα ξεκινούσε από εμένα με 35-40 πόντους σε κάθε παιχνίδι. Αυτή ήταν η δική μου δουλειά».

«Κανείς δεν είχε καλύτερη πάσα από εμένα, αλλά είχα την ευχέρεια να μπορώ να σκοράρω από οποιαδήποτε θέση και οποιαδήποτε στιγμή ήθελα. Αυτό ήταν μεγάλο ατού για την ομάδα» σημείωσε ο ίδιος εξηγώντας παράλληλα ότι «τραβούσε» παίχτες πάνω του και ελευθέρωνε συμπαίκτες του όπως ο Σούμποτιτς ο οποίος έχε «αγοράσει το οικόπεδο στη γωνία στα 6,25»

«Σημασία έχει πώς μπορείς να βοηθήσεις τους συμπαίκτες σου» υπογραμμίζει ο ίδιος ενώ σχετικά με το ποιο ήταν το καλύτερο παιχνίδι της ζωής του δήλωσε: «Σίγουρα στα παιχνίδια του 1987 ήμουν σε διαβολική φόρμα. Όμως με αντίπαλο τον Σαμπόνις και την Σοβιετική Ένωση στο Ζάγκρεμπ το 1989 είχα κάνει εκπληκτικό παιχνίδι».

«Το μπάσκετ είναι και σκάκιΔεν είναι μόνο το καλάθι. Πρέπει να σκεφτείς γρήγορα τι θα κάνεις, ανάλογα με το πώς σε παίζει η άμυνα. Το μυαλό είναι κομπιούτερ και πρέπει να σκεφτεί γρήγορα. Είχα καλό κομπιούτερ και έπαιρνα πολλές φορές τη σωστή απόφαση» σημείωσε ο ίδιος ενώ απαντώντας για το τριπλό σπάσιμο στον τελικό του 1987 σημείωσε: «Ούτε εγώ ξέρω πώς το έκανα».

Σε ερώτηση για το πώς ανέχονταν να βρίζουν και να πετούν αντικείμενα στους παίκτες που ήταν μαζί στην εθνική αλλά έπαιζαν σε διαφορετικές ομάδες κατά τη διάρκεια της σεζόν, ο Ν. Γκάλης σημείωσε ότι αρχικά ότι ο παίκτης δεν είναι σε θέση να πάρει θέση για να σταματήσει το παιχνίδι και θυμήθηκε ότι του πέταξαν μία βρύση.

«Σε ένα ΆΡΗΣ – ΠΑΟΚ σούταρα βολές, ήρθε μία βρύση και έσκασε δίπλα μου, ευτυχώς» σημείωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:
«Όταν είσαι αναμμένος, μέσα στον αγώνα δεν φοβάσαι. Δεν άκουγα ούτε τις βρισιές. Όταν είσαι “in the zone” που λένε στην Αμερική, δεν σε σταματούν ούτε βρισιές, ούτε φωνές, ούτε τίποτα».

Τέλος, σε ερώτηση σχετικά με την αποχώρησή του από το μπάσκετ το 1994, μετά το επεισόδιο στο κλειστό του Μετς στις 14 Οκτωβρίου δήλωσε:

«Ήρθε στα αποδυτήρια ο Παύλος Γιαννακόπουλος, μου είπε να μείνω. Προσπαθούσαν όλοι να με κρατήσουν. Του είπα “πρόεδρε θα τα πούμε μετά”, πήρα ένα ταξί κι έφυγα, πήγα στο σπίτι μου στη Γλυφάδα»

– Όταν πήγες σπίτι σου, σκέφτηκες ότι δεν θα παίξεις ξανά μπάσκετ;

«Όχι, δεν πέρασε από το μυαλό μου. Πήγα στο σπίτι μου γι’ αυτό που σου είπα, ότι δεν πήρα σεβασμό. Με πήρε μετά τηλέφωνο ο Παύλος Γιαννακόπουλος, αλλά εγώ ήμουν σε άλλη φάση τότε, έπρεπε να γίνουν άλλα πράγματα. Αλλά, ο Παύλος Γιαννακόπουλος έκανε την προσπάθεια».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X