Αθλητισμός

«Μπλόκο» στο πραξικόπημα Αυγενάκη

«Μπλόκο» στο πραξικόπημα Αυγενάκη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

FIFA και UEFA δεν πρόκειται να αφήσουν τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη να κάνει παιχνίδια με τις εκλογές της ΕΠΟ και αν η κυβέρνηση παραβιάσει τις κόκκινες γραμμές που ορίζουν για το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου οι διεθνείς ομοσπονδίες, τότε θα επιβάλουν κυρώσεις στην ελληνική ομοσπονδία.

«H ΕΠΟ πρέπει να διαχειρίζεται τις υποθέσεις της ανεξάρτητα και χωρίς καμία αθέμιτη επιρροή ή παρέμβαση από τρίτους» αναφέρεται στην επιστολή που έλαβε στα μέσα της εβδομάδας ο πρόεδρος της ΕΠΟ Βαγγέλης Γραμμένος κι αυτό είναι ξεκάθαρο μήνυμα ότι δεν πρόκειται να αλλάξει το εκλογικό σύστημα, όπως επιθυμεί διακαώς η κυβέρνηση.

Ο Λ. Αυγενάκης αθέτησε τα συμφωνηθέντα με όλους τους εμπλεκόμενους σε ό,τι αφορά την ημερομηνία των εκλογών της ΕΠΟ, οι οποίες είχε συναποφασιστεί να διενεργηθούν τον προσεχή Ιούλιο και όχι τον Οκτώβριο του 2020 προκειμένου η επόμενη σεζόν να ξεκινήσει με νέα διοίκηση στην ομοσπονδία και νέα πρόσωπα στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας.

Για την UEFA και τη FIFA η μετακίνηση των αρχαιρεσιών τον Ιούλιο θα ήταν ευεργετική για το ελληνικό ποδόσφαιρο, όπως αναφέρεται στην επιστολή τους, για τρεις βασικούς λόγους:

«Α) Οι αρχαιρεσίες τον Ιούλιο θα συνέπιπταν με τη λήξη της εντολής των διεθνών ειδικών της UEFA και της FIFA στην Ελλάδα, η οποία προβλέπεται για τις 31 Ιουλίου 2020.

Β) Οι διεθνείς ειδικοί που έχουν οριστεί από την UEFA και τη FIFA θα μπορούσαν να παρακολουθήσουν και να επιβλέψουν στενά την εκλογική διαδικασία και τα διαδικαστικά θέματα, πριν από την ολοκλήρωση της εντολής τους και

Γ) Οι νεοεκλεγέντες αξιωματούχοι και η διοίκηση της ΕΠΟ θα ήταν σε θέση να σχεδιάσουν ορθά τη νέα αγωνιστική περίοδο 2020/21 και να λάβουν αποφάσεις για ευαίσθητα ζητήματα όπως ο ορισμός των νέων αλλοδαπών μελών της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας/ΕΠΟ με ενδελεχή και έγκαιρο τρόπο».

Η διοίκηση Γραμμένου όρισε έκτακτη γενική συνέλευση της ΕΠΟ στις 16 Ιουνίου για την τροποποίηση του καταστατικού της, προκειμένου να διενεργούνται εκλογές το τελευταίο εξάμηνο κάθε ολυμπιακής χρονιάς. Αυτό δείχνει πως οι παράγοντες της ομοσπονδίας είναι αποφασισμένοι να στήσουν την κάλπη μέσα στον Ιούλιο για να προχωρήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο στην επόμενη μέρα. Κι αυτό ακόμη κι αν χρειαστεί να πάει η ΕΠΟ σε μετωπική με την κυβέρνηση. Το αβαντάζ των παραγόντων της ομοσπονδίας είναι ότι θα έχουν στο πλευρό τους τις διεθνείς ομοσπονδίες, οι οποίες στην πρόσφατη επιστολή τους σημειώνουν ότι «τυχόν παραβιάσεις (του αυτοδιοίκητου) ενδέχεται να έχουν σοβαρές συνέπειες».

Ο Βαγγ. Γραμμένος έχει ήδη ενημερώσει για τις προθέσεις της διοίκησής του τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη και όχι τον Λ. Αυγενάκη, ο οποίος άλλα συμφώνησε με UEFA και FIFA κι άλλα είπε πριν από λίγες ημέρες…

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X