Αθλητισμός

UEFA -Europa League: Τι ώρα και σε ποιο κανάλι παίζουν ΠΑΟΚ,ΑΕΚ, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός

UEFA -Europa League: Τι ώρα και σε ποιο κανάλι παίζουν ΠΑΟΚ,ΑΕΚ, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

UEFA: Ένα ακόμη ιστορικό ποδοσφαιρικό ραντεβού έχει απόψε η ΑΕΚ στην Ευρώπη. Αντίπαλός της, η γαλλική Μαρσέιγ, από τα πιο φημισμένα κλαμπ στη χώρα της και στη Γηραιά Ηπειρο γενικότερα.
Πολλές και σοβαρές οι απουσίες για τον Ματίας Αλμέιδα, όπως οι Αραούχο, Γκαρσία, Μιγιάτοβιτς, Πισάρο, αλλά το φρόνημα στις τάξεις των «κιτρινόμαυρων» είναι υψηλό και διάχυτη η πίστη πως η ομάδα μπορεί να επαναλάβει την εμφάνιση και το αποτέλεσμα της αναμέτρησης στο Μπράιτον.

Σύμφωνα με το πλάνο του Αργεντινού, ο Στάνκοβιτς θα είναι κάτω από τα δοκάρια, δεξιά θα παίξει ο Σιντιμπέ, αριστερά ο Μοχαμάντι, οι Βίντα και Μουκουντί στο κέντρο της άμυνας, οι Σιμάνσκι και Γιόνσον στα χαφ με τον Πολωνό μπροστά από τα στόπερ, δεξιά ο Αμραμπατ, αριστερά ο Πινέδα και ο Μάνταλος πίσω από τον Τσούμπερ.

Τέσσερις χιλιάδες και πλέον οπαδοί της Ενωσης θα δώσουν βροντερό «παρών» στις εξέδρες του «Βελοντρόμ», στο οποίο δεν θα πέφτει καρφίτσα!

Με την εφημερίδα της Μασσαλίας «La Provence» να αφιερώνει εκτενές ρεπορτάζ στην ιστορία αδελφοποίησης των οργανωμένων οπαδών των δύο ομάδων με τίτλο «Ελευθερία, φιλία, αδελφοποίηση».

Στη συνέντευξη Τύπου, ο Αλμέιδα ρωτήθηκε για τους οπαδούς της ομάδας του που θα βρεθούν στο γήπεδο και την αδελφοποίησή τους με εκείνους της Μαρσέιγ, και απάντησε λέγοντας: «Αυτό είναι που ενώνει το ποδόσφαιρο, το πιο όμορφο κομμάτι του. Πάντα μέσα στον αγωνιστικό χώρο είσαι ανταγωνιστικός και πρέπει να νικήσεις. Ο κόσμος που είναι εδώ θα μας στηρίξει για να επικρατήσουμε εμείς και οι της Μαρσέιγ για να νικήσει η δική τους ομάδας.

Οταν τελειώσει το ματς, οι παίκτες δίνουν τα χέρια μεταξύ τους. Και όσοι ζούμε από το ποδόσφαιρο, επιθυμούμε να αντιδρούν και οι φίλαθλοι μ’ αυτόν τον τρόπο».

Αλμέιδα: «Εντεκα εναντίον έντεκα»

Σε ό,τι αφορά τις απουσίες, ο Αργεντινός είπε: «Δεν με ανησυχεί τίποτα. Εχω μεγάλη εμπιστοσύνη σε όλους που κάνουμε καθημερινά προπόνηση. Και αν είναι κάτι που μάχομαι για να τους πείσω, είναι πως τους βλέπω το ίδιο.

Οπότε, αύριο θα πρέπει να δουλέψουμε όλοι ως ομάδα και όποιος κληθεί να παίξει θα πρέπει να δώσει τον καλύτερό του εαυτό, όπως κάνει πάντα.

Και δεν θα μ’ ακούσετε ποτέ να παραπονιέμαι για κάτι. Εντεκα εναντίον έντεκα. Είμαστε σε δύσκολο όμιλο και σε κάθε παιχνίδι πρέπει να τα πηγαίνουμε πολύ καλά. Θα αντιμετωπίσουμε έναν αντίπαλο με μεγάλους παίκτες και ιστορία, μια ομάδα με πολύ κόσμο που τη στηρίζει και έναν προπονητή που της μεταδίδει πάθος έχοντας αλλάξει την εικόνα της από τότε που ήρθε»

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τη Γουέστ Χαμ

Τα παθήματα του Ολυμπιακού με τη Φράιμπουργκ και την Τόπολα πρέπει να γίνονται μαθήματα. «Ολοι κάνουν λάθη, ακόμα και παίκτες 90 ή 100 εκατ. ευρώ, το βλέπουμε σε όλες τις διοργανώσεις. Το θέμα είναι να τα διορθώνουμε».

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ αντιμετωπίζει με αισιοδοξία το μέλλον της ομάδας του στην Ευρώπη. Με αντίπαλο τη Γουέστ Χαμ σήμερα (19:45, Cosmote Sport) για την τρίτη αγωνιστική του ομίλου τους στο Γιουρόπα Λιγκ, οι «ερυθρόλευκοι» καλούνται να αποδείξουν ότι πράγματι βελτιώνονται.

Μπορεί ο Ολυμπιακός να νικήσει στην έδρα του την 9η ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ, κάτοχο του περσινού Κόνφερενς Λιγκ; Οταν μάλιστα του λείπουν δύο στόπερ (ο τραυματίας Φρέιρε και ο τιμωρημένος Ντόη);

Η απάντηση έρχεται από τον Μαρτίνεθ: «Παίζουμε με τον καλύτερο αντίπαλο ως τώρα, την καλύτερη ομάδα του ομίλου, και έχουμε μπροστά μας ένα πολύ απαιτητικό παιχνίδι. Πρέπει να κάνουμε το τέλειο παιχνίδι για να νικήσουμε.

Σε όλους θα άρεσε να κερδίσουμε 4-1, 4-2, 3-1, είναι δύσκολο. Πρέπει να μειωθούν τα λάθη».

Ο Ισπανός τεχνικός ποντάρει στη δίψα των παικτών του για μια μεγάλη νίκη σήμερα. Τονίζει διαρκώς ότι η ομάδα στηρίζεται σε νέους κατά κύριο λόγο παίκτες και έχει τους λόγους του να αισιοδοξεί: «Μας απασχολούν τα λάθη που κάνουμε, αλλά υπάρχουν και πράγματα που κάνουμε σωστά και μας δίνουν αυτοπεποίθηση. Η ομάδα μας εξελίσσεται και βελτιώνεται. Πιστεύουμε στον εαυτό μας, είμαστε έτοιμοι για όλα. Δημιουργήσαμε σύνολο με αυτοπεποίθηση που δίνει την ψυχή του σε όλα τα παιχνίδια. Θα τα δώσουμε όλα με τον κόσμο μας».

Ο Παναθηναϊκός ψάχνει άλλη μία μεγάλη νίκη για να πλησιάσει την πρόκριση

Ετοιμος είναι ο Παναθηναϊκός για το αποψινό (22:00) πολύ σημαντικό παιχνίδι κόντρα στη Ρεν για την τρίτη αγωνιστική του Europa League στη Λεωφόρο.

Οι «πράσινοι» δεν θα έχουν στη διάθεσή τους τον Χουάνκαρ, ο οποίος, όπως είπε και ο Γιοβάνοβιτς στη συνέντευξη Τύπου, «είναι στο σπίτι, ξεκουράζεται, παίρνει μια φαρμακευτική αγωγή. Είμαστε δίπλα του, το ξέρει και ο ίδιος. Εύχομαι όσο το δυνατόν πιο γρήγορα να ξεπεράσει το πρόβλημα που έχει αυτήν τη στιγμή».

Αντίθετα, ο Γεντβάι επιστρέφει και πιθανότατα θα βρίσκεται στην ενδεκάδα στο πλάι του Σένκεφελντ.

Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Μπρινιόλι, δεξιά ο Βαγιαννίδης, αριστερά ο Μλαντένοβιτς, ο Αράο με τον Βιλένα στα χαφ, ο Τζούρισιτς στο «10», δεξιά ο Παλάσιος, αριστερά ο Μπερνάρ και στην κορυφή της επίθεσης ο Ιωαννίδης.

Οσον αφορά στον αγώνα με τη Ρεν, ο Γιοβάνοβιτς είπε: «Πιστεύω θα είμαστε OK για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτό το παιχνίδι με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Είναι μια ομάδα που παραδοσιακά παίζει με νέους παίκτες, με ενέργεια, με ένα καλό πλάνο. Εχει το σεβασμό μου γιατί πετυχαίνει πράγματα μέσα από τις βασικές αρχές του ποδοσφαίρου και αυτές είναι να προάγει τους παίκτες από την ακαδημία. Τα ευρωπαϊκά παιχνίδια παίζονται σε διαφορετικές ταχύτητες και επίπεδο. Οι ομάδες από τη Γαλλία έρχονται από ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και απαιτητικό, άρα και μόνο απ’ αυτά κάθε ευρωπαϊκό ματς είναι μια υπέρβαση.

Αν θέλουμε ένα καλό αποτέλεσμα από αυτό το παιχνίδι, θα πρέπει να υπερβάλουμε τους εαυτούς μας. Πιστεύω ότι μπορούμε να το κάνουμε και έχουμε διάθεση σαν ομάδα».

Από την πλευρά του, ο Τζούρισιτς τόνισε: «Είναι πάντα δύσκολο να παίζεις κόντρα σε ομάδες από τη Γαλλία, και ιδιαίτερα είναι πρόκληση όταν πρόκειται και για μια νέα ομάδα. Πρέπει να σκεφτούμε τι κάνουμε εμείς στον αγωνιστικό χώρο. Εχουμε κάνει την προεργασία μας.

Συνολικά, πρέπει να βελτιωθούμε και να παίξουμε ακόμα καλύτερα».

Όταν ρωτήθηκε για τον Χουάνκαρ, ανέφερε: «Το μόνο που θα ήθελα να υπογραμμίσω είναι πως σταθήκαμε όλοι μαζί στην κοινή μας απόφαση και τίποτα περισσότερο».

>H αποστολή του Παναθηναϊκού για το αποψινό ματς αποτελείται από τους: Μπρινιόλι, Λοντίγκιν, Λίλο, Βαγιαννίδης, Ρουμπέν, Σένκεφελντ, Ιωαννίδης, Σπόραρ, Μπερνάρ, Τσέριν, Μαντσίνι, Γεντβάι, Αϊτόρ, Σιδεράς, Μλαντένοβιτς, Κώτσιρας, Τζούριτσιτς, Παλάσιος, Βιλένα, Αράο, Μπιλάλ, Προδρομίτης.

Με νίκη ο ΠΑΟΚ «κλειδώνει» την πρόκριση

Το 3Χ3 στον 7ο όμιλο του Conference League που θα τον φέρει ένα ακόμα βήμα πιο κοντά στο στόχο της απευθείας πρόκρισης στους 16 της διοργάνωσης αναζητά απόψε στο «Πίτοντρι» κόντρα στην Αμπερντίν ο ΠΑΟΚ.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχοντας ήδη στο ενεργητικό της μία εκτός έδρας νίκη (το 3-2 στο Ελσίνκι) κι άλλη μία μπροστά στο κοινό της απέναντι στο μεγάλο φαβορί του ομίλου, την Αϊντραχτ Φραγκφούρτης (2-1) στοχεύει σε μία ακόμα στο 2ο της ταξίδι φέτος στη Σκωτία μετά το 2-1 στο Εδιμβούργο επί της Χαρτς πριν από δύο μήνες στα play-offs. Αν τα καταφέρουν απόψε οι «ασπρόμαυροι» θα ολοκληρώσουν με άριστα την πρώτη, δυσκολότερη φάση της αποστολής τους, καθώς στη συνέχεια θα έχουν δύο αναμετρήσεις στην Τούμπα με τους θεωρητικά αδύναμους αντιπάλους τους και τον «τελικό» με τον αντίζηλο για το… καλό εισιτήριο της πρόκρισης. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου αντιμετωπίζει μόνον τα γνωστά προβλήματα απουσιών (οι τραυματίες Μάρκος Αντόνιο και Φ. Σοάρες και ο τιμωρημένους Μεϊτέ) με τον «Δικέφαλο του Βορρά» να έχει την επιπλέον συμπαράσταση άλλων 300 οπαδών του. Σε πρώτη φάση η μακεδονική ΠΑΕ προμηθεύτηκε 1.000 εισιτήρια, αριθμός που αποδείχθηκε μικρός για να καλύψει τη μεγάλη ζήτηση και οι Θεσσαλονικείς εξασφάλισαν άλλα 300.

Με το γνωστό σχήμα

Σ’ ό,τι αφορά στην 11άδα σ’ ελάχιστες θέσεις υπάρχουν ερωτηματικά με τους Κοτάρσκι , Εκόνγκ, Κουλιεράκη, Μπάμπα και πιθανότατα τον Κεντζιόρα να συνθέτουν τα μετόπισθεν. Στον άξονα το δίδυμο θα αποτελέσουν εκτός απροόπτου ο προερχόμενος από το καλύτερο του παιχνίδι με τη φανέλα του ΠΑΟΚ Οζντόεφ και ο Σβαμπ.

Μεσοεπιθετικά οι εξαιρετικά φορμαρισμένοι Α. Ζίβκοβιτς και Τάισον θα ξεκινήσουν, ενώ παίζει ο 3ος της παρέας με τον Ντεσπόντοφ να έχει τον πρώτο λόγο έναντι του Κωνσταντέλια και στη γραμμή πυρός οι πιθανότητες των Σαμάτα και Μπράντον μοιάζουν μοιρασμένες.

Από την πλευρά τους οι ουραγοί του ομίλου γηπεδούχοι παίζουν το τελευταίο τους χαρτί. «Οι ελπίδες της Αμπερντίν κρέμονται από μία κλωστή» έγραψαν χαρακτηριστικά τα τοπικά ΜΜΕ, ενώ ο Μπάρι Ρόμπσον στηρίζει πολλά στον Σκοπιανό στράικερ Μιόφσκι, που μετρά οκτώ γκολ σε όλες τις διοργανώσεις και έχει σκοράρει στα τρία από τα τέσσερα ευρωπαϊκά της παιχνίδια.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X