Αθλητισμός

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πρόσφερε…δισεκατομμύρια στον ιδιοκτήτη των Μπακς

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πρόσφερε…δισεκατομμύρια στον ιδιοκτήτη των Μπακς
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η παρουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο στην ομάδα των Μπακς λειτούργησε ευεργετικά για τα «ελάφια» σε αγωνιστικό επίπεδο, καθώς ο Έλληνας σταρ οδήγησε την ομάδα στην κατάκτηση πρωταθλήματος στο ΝΒΑ μετά από «ξηρασία» πενήντα χρονών.

Υπήρξε όμως καταλυτική, μόνο σε αγωνιστικό επίπεδο η φιγούρα του Γιάννη, για την ομάδα του Μιλγουόκι;

Αν παραθέσει κάποιος την είδηση της νέας εποχής στην οποία μπαίνουν οι Μπακς, μετά την πώληση μεγάλου μέρους του μετοχών της ομάδας από τον Μαρκ Λάσρι, έχει αυτομάτως δώσει και την απάντηση στο ερώτημα.

Ο Γιάννης φρόντισε να «απογειώσει» την ομάδα του Μιλγουόκι και σε ότι αφορά τα οικονομικά δεδομένα κι αυτό στις Ηνωμένες Πολιτείες μετράει πολύ.

Ίσως περισσότερο και από κάθε τίτλο, περισσότερο και από κάθε πρωτάθλημα μιας ομάδας σε οποιοδήποτε άθλημα.

Είναι τέτοια η δομή των σπορ στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, που όλα είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με το δολάριο. Και κάθε είδους επένδυση σε μια αθλητική ομάδα έχει (προφανώς) έναν και μοναδικό στόχο για αυτόν που επενδύει.

Το κέρδος. Profit που λένε και στις ΗΠΑ.

Οι φήμες λένε λοιπόν στην Αμερική, ότι ο Λάσρι συμφώνησε να πουλήσει τις μετοχές του στους Μπακς έναντι 3,5 δις. δολαρίων.

Διόλου άσχημα αγαπητέ Μαρκ, θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος βλέποντας το ποσό που είχε δαπανήσει ο πρώην μεγαλομέτοχος των Μπακς πριν από εννέα χρόνια.

Περίπου 550 εκατ. είχε δώσει ο Λάσρι το 2014 και τώρα θα βάλει στην τσέπη εφτά φορές τα λεφτά που είχε δαπανήσει.

Ας «ανάψει μια λαμπάδα» στον Γιάννη ο Μαρκ και μάλιστα να μην… τσιγκουνευτεί. Να ‘ναι στο μπόι του σούπερ σταρ των Μπακς, γιατί πολύ απλά όλα είναι έργο Αντετοκούνμπο.

Ο ηγέτης του Μιλγουόκι είναι αυτός που «εκτόξευσε» την τιμή της μετοχής των Μπακς, καθιστώντας την ομάδα του ΝΒΑ έναν ιδιαίτερα ελκυστικό προορισμό για νέες επενδύσεις.

Γιατί είναι προφανές πως οι νέοι επενδυτές, Τζίμι και Ντι Χάσλαμ δεν θα πετούσαν στη θάλασσα 3,5 δις. δολάρια αν δεν είχαν στην άκρη του μυαλού τους πως υπάρχει ελεύθερο πεδίο… δόξης λαμπρόν για να βγάλουν ακόμα μεγαλύτερο κέρδος.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X