Αθλητισμός

Ολυμπιακός – Αρσεναλ 1-3: Με τριπλή «κανονιά» σβήνει το ευρωπαϊκό όνειρο

Ολυμπιακός – Αρσεναλ 1-3: Με τριπλή «κανονιά» σβήνει το ευρωπαϊκό όνειρο
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Με τριπλή… κανονιά η Αρσεναλ άλωσε το Γ. Καραϊσκάκης και πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη με 3-1 επί του Ολυμπιακού που βλέπει το ευρωπαϊκό όνειρο να σβήνει πρόωρα για μια καλή πορεία στο Europa League.

Οι Κανονιέρηδες ήταν ανώτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, ήταν πιο αποτελεσματικοί στην επίθεση και χάρη στα γκολ του Οντεργκαρντ, του Γκάμπριελ και του Ελνένι πέτυχαν μια πολύτιμη νίκη που τους φέρνει αγκαλιά με την πρόκριση στην οχτάδα της διοργάνωσης. Ο Ολυμπιακός πλέον χρειάζεται κάτι περισσότερο από ένα ποδοσφαιρικό θαύμα σε μια εβδομάδα στο Εμιρέιτς για να αντιστρέψει την κατάσταση. Ωστόσο είναι άξιος της μοίρας του αλλά και της ανωτερότητας της Αρσεναλ που κυριάρχησε…

Η Αρσεναλ προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Ολυμπιακό καθώς μπήκε στο γήπεδο ορεξάτη και με διάθεση να πιέσει. Μάλιστα, προτού συμπληρωθούν τα πρώτα δέκα λεπτά είχε ήδη δύο σημαντικές φάσεις, η μία εκ των οποίων ήταν κλασική καθώς στο 6′ ο Ομπαμεγιάνγκ προσπάθησε να σκοράρει με κεφαλιά αλλά αρχικά ο Σα και στη συνέχεια το δοκάρι απέτρεψαν το 0-1.

Στο 34′ η Αρσεναλ κεφαλαιοποίησε την υπεροχή της καθώς ο Οντεργκαρντ με ένα τρομερό σουτ έξω από την περιοχή αιφνιδίασε τον Σα και άνοιξε το σκορ (0-1). Η ευθύνη πάντως ανήκει και στον Πορτογάλο γκολκίπερ, ο οποίος δεν εκτίμησε καλά την πορεία της μπάλας προσπαθώντας να την απομακρύνει με λανθασμένο τρόπο.

Στο 40′ ο Ολυμπιακός είχε την ευκαιρία για να απαντήσει αλλά ο Μασούρας, ο οποίος πίεσε και έκλεψε την μπάλα από τον Νταβίντ Λουίζ, αντί να πασάρει στον Ελ Αραμπί που ήταν μόνος, προτίμησε να σουτάρει άστοχα.

Ο Μαρτίνς βλέποντας τον Ολυμπιακό να αντιμετωπίζει προβλήματα στη δημιουργία έριξε στη μάχη τους Χολέμπας και Φορτούνη αντί του Ρέαμπτσιουκ και του Βαλμπουενά, ενώ αύξησε και την πίεση ψηλά κυνηγώντας το λάθος των Λονδρέζων. Και δεν άργησε να έρθει το λάθος. Ο Ελ Αραμπί κυνήγησε τη φάση, πίεσε τον Σεμπάγιος, έκλεψε την μπάλα και βλέποντας τον Λένο εκτός θέσης, εκτέλεσε με ωραίο μακρινό σουτ ακριβείας, ισοφαρίζοντας στο 58′.

Ο Ολυμπιακός μολονότι έδειξε να παίρνει τα πάνω του, η Αρσεναλ πέτυχε τον απόλυτο αιφνιδιασμό στη συνέχεια καθώς στο 78′ έπειτα από εκτέλεση κορνερ ο Γκάμπριελ κυριάρχησε στον αέρα και με κεφαλιά πέτυχε το 1-2 σε μια ακόμη αμυντική αδράνεια των Ερυθρόλευκων σε στατική φάση.

Και προτού προλάβουν να συνέλθουν οι Πειραιώτες ήρθε και η τρίτη… κανονιά της Αρσελαλ με μακρινό σουτ του Ελνένι στο 85′ στην πρώτη του επαφή με την μπάλα.

Οι συνθέσεις

Ολυμπιακός: Σα, Λαλά, Ρέαμπτσιουκ (46′ Χολέμπας), Εμβιλά, Παπασταθόπουλος, Καμαρά, Μασούρας, Μπουχαλάκης, Μπρούμα (58′ Ραντζέλοβιτς), Βαλμπουενά (46′ Φορτούνης), Ελ Αραμπί (77′ Χασάν).

Αρσεναλ: Λένο, Μπεγερίν, Λουίζ, Γκαμπριέλ, Τίρνι, Γουίλιαν, Παρτέι (55′ Σεμπάγιος), Τσάκα, Οντεργκαρντ, Ομπαμεγιάνγκ, Σακά.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X