Αθλητισμός

Οριστικό! Με τα περσινά ρόστερ ο τελικός Κυπέλλου ΑΕΚ – Ολυμπιακός!

Οριστικό! Με τα περσινά ρόστερ ο τελικός Κυπέλλου ΑΕΚ – Ολυμπιακός!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο τελικός Κυπέλλου ορίστηκε για τις 12 Σεπτεμβρίου στο Πανθεσσαλικό Στάδιο και η μόνη εκκρεμότητα που απέμεινε ήταν να ξεκαθαριστεί αν ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ θα χρησιμοποιούσαν τα ρόστερ της περασμένης σεζόν ή αν θα μπορούσαν να παίξουν και τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα.

Η ΕΠΟ απέστειλε σχετικό ερώτημα σε FIFA/UEFA και η απάντηση που έλαβε δεν χωράει αμφισβήτησης: ο τελικός πρέπει να γίνει με τα ρόστερ της σεζόν 2019-20.

Αυτό αναφέρει το ρεπορτάζ του SDNA, που κάνει λόγο για «άδειασμα» της παγκόσμιας ομοσπονδίας στις διαμαρτυρίες του Ολυμπιακού που ζητούσε διεξαγωγή του τελικού με τα νέα ρόστερ των ομάδων. Η ΕΠΟ απευθύνθηκε στη FIFA για να δώσει εκείνη τη λύση και η απάντηση που δόθηκε είναι ότι ο τελικός θα πρέπει να γίνει με τα περυσινά ρόστερ για λόγους αξιοπιστίας της διοργάνωσης, δικαιώνοντας ουσιαστικά την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία που εξαρχής είχε λάβει αυτή την απόφαση αλλά περίμενε την εντολή των διεθνών οργάνων του ποδοσφαίρου.

Το σχετικό έγγραφο έφτασε το πρωί της Παρασκευής (4/9) στα γραφεία της ΕΠΟ κάτι που σημαίνει ότι τόσο η ΑΕΚ όσο και ο Ολυμπιακός δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν κανένα από τα νέα αποκτήματά τους. Συγκεκριμένα ο Μάσιμο Καρέρα δεν μπορεί να υπολογίζει στους Ανσαριφάρντ, Ινσούα, Χνιντ, Ενομπακάρε, Ιατρούδη και Καρακλάγιτς. Από την πλευρά του ο Πέδρο Μαρτίνς θα πρέπει να καταστρώσει τα πλάνα του χωρίς τους Ραφίνια, Χολέμπας, Πέπε και Κρίστινσον.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X