Αθλητισμός

Τσιτσιπάς: Επική ανατροπή επί Ναδάλ και πρόκριση στους 4 του Αυστραλιανού Οπεν

Τσιτσιπάς: Επική ανατροπή επί Ναδάλ και πρόκριση στους 4 του Αυστραλιανού Οπεν
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Την ανατροπή του αιώνα σημείωσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Αυστραλιανό Οπεν καθώς νίκησε με 3-2 σετ (3-6, 2-6, 7-6, 6-4, 7-5) τον Ράφαελ Ναδάλ και πήρε πανηγυρική πρόκριση στους «4» του φημισμένου τουρνουά!

Ο Τσιτσιπάς (Νο. 6 στον κόσμο) ήταν εξαιρετικός, κοίταξε στα μάτια τον θρυλικό Ισπανό (Νο.2), δεν λύγισε όταν βρέθηκε γρήγορα στο 0-2 σετ και με επικό come back έπειτα από 4 ώρες πανηγύρισε μια από τις σημαντικότερες νίκες στην καριέρα του απέναντι σε έναν από τους καλύτερους παίκτες όλων των εποχών, που τον φέρνει για δεύτερη φορά στα ημιτελικά του Australian Open, όπου θα αντιμετωπίσει τον Ρώσο Ντανίλ Μεντβέντεφ (Νο.4 στον κόσμο) για μια θέση στον πρώτο τελικό Γκραν Σλαμ της ζωής του.

Αυτή ήταν η δεύτερη και αναμφίβολα πιο σημαντική νίκη του Στέφανου σε οχτώ αγώνες με τον Ναδάλ, ο οποίος τον είχε αποκλείσει στον ημιτελικό του Αυστραλιανού Όπεν τον Ιανουάριο του 2019.

Τώρα όμως, πολύ πιο ώριμος ο κορυφαίος Ελληνας τενίστας έδειξε την τεράστια κλάση του. Το παιχνίδι ήταν πολύ ισορροπημένο στο ξεκίνημά του με τους δύο παίκτες να κυριαρχούν στο σερβίς τους στο πρώτο σετ μέχρι το καθοριστικό όγδοο γκέιμ, όπου ο Ναδάλ εκμεταλλεύτηκε τα λάθη του Τσιτσιπά, έκανε το μπρέικ (5-3), προτού πάρει το σετ με 6-3 σε 37 λεπτά.

Τα 11 αβίαστα λάθη του Έλληνα τενίστα και το σχεδόν αλάνθαστο παιχνίδι του Ισπανού έκριναν την έκβαση του πρώτου σετ. Κι όσο καλά τελείωσε το προηγούμενο σετ άλλο τόσο καλά άρχισε και το επόμενο για τον Ναδάλ, ο οποίος έκανε μπρέικ στο σερβίς του Στέφανου μόλις στο πρώτο γκέιμ (1-0) κι άλλο ένα για το (4-1) προτού κερδίσει εύκολα και το δεύτερο σετ με 6-2 σε 41 λεπτά.

Στο τρίτο σετ η μάχη ήταν πολύ πιο ισορροπημένη με τον Τσιτσιπά να ανεβάζει κατακόρυφα την απόδοσή του, να μειώνει τα λάθη του και να διατηρεί μέχρι τέλους το σέρβις του σε ένα σετ που εν τέλει κρίθηκε στο τάι μπρέικ. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας ήταν αλάνθαστος, εκμεταλλεύτηκε δύο αβίαστα λάθη του Ναδάλ και έπειτα από 54 λεπτά επικράτησε 7-4 οδηγώντας το ματς σε τέταρτο σετ (2-1). Ανάλογη ήταν η εικόνα και στο επόμενο σετ με τον Τσιτσιπά να βγάζει φρεσκάδα και καλά χτυπήματα και τον Ναδάλ από την άλλη να βγάζει κούραση, εκνευρισμό και αβίαστα λάθη.

Ο Τσιτσιπάς ήταν εκπληκτικός όσο περνούσε η ώρα και στο καθοριστικό ένατο γκέιμ έκανε το πρώτο του μπρέικ στο ματς για το 5-4 προτού κλείσει το σετ στο 6-4 έπειτα από 57 λεπτά. Στο πέμπτο και τελευταίο σετ έγινε μεγάλη μάχη με τους δύο παίκτες να προσπαθούν και να καταφέρνουν να ελαχιστοποιήσουν τα λάθη στο σερβίς τους φτάνοντας στην κόψη του ξυραφιού. Κι εκεί, στο 5-5, ο απίστευτος Στέφανος έκανε το δεύτερο μπρέικ στο ματς (6-5) και δεν λάθεψε στο σερβίς του φτάνοντας στο 7-5 και σε μια επική νίκη.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X