Κοινωνία

Απεργούν οι υγειονομικοί σήμερα, κλειστά τα φαρμακεία του Πειραιά – Τρίωρη στάση εργασίας και στη Θεσσαλονίκη

Απεργούν οι υγειονομικοί σήμερα, κλειστά τα φαρμακεία του Πειραιά – Τρίωρη στάση εργασίας και στη Θεσσαλονίκη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Φαρμακεία: Γιατροί, εργαζόμενοι στα νοσοκομεία και φαρμακοποιοί σε Πειραιά και Θεσσαλονίκη συμμετέχουν στη σημερινή πανελλαδική απεργία με αφορμή την επέτειο της τραγωδίας στα Τέμπη.

Η Ομοσπονδία των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) καλεί τα μέλη της να συμμετάσχουν στην μεγάλη πανεργατική απεργία, ενώ η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) καλεί τους γιατρούς να δώσουν δυναμικά το «παρών», διεκδικώντας διπλασιασμό μισθών, προσωπικού και χρηματοδότησης και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.

Η Ομοσπονδία εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) προκήρυξε 24ωρη απεργία, ζητώντας να μην ξεχασθεί το έγκλημα των Τεμπών, να ανακοπεί το κύμα μαζικών αποχωρήσεων υγειονομικών με αυξήσεις στους μισθούς. Οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν συγκέντρωση, στις 11 το πρωί, στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Τα φαρμακεία

Μετά από ομόφωνη απόφαση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά, που έλαβε στις 15 Φεβρουάριου, σήμερα θα παραμείνουν κλειστά τα φαρμακεία -μέλη του συλλόγου.

Με τον τρόπο αυτό, ο σύλλογος, τιμά τους νεκρούς των Τεμπών, με αίτημα να μη θρηνήσει ποτέ ξανά αυτή η χώρα και άλλα παιδιά, εξαιτίας της κρατικής ανεπάρκειας.

Παράλληλα το διοικητικό συμβούλιο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης αποφάσισε ομόφωνα την κήρυξη στάσης εργασίας την Τετάρτη, από τις 11:30 έως τις 14:30, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την ανείπωτη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.

Με την συμβολική αυτή κίνηση, οι φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης εκφράζουν την αμέριστη συμπαράστασή τους στον αγώνα των συγγενών που ζητούν δικαίωση και ενώνοντας τη φωνή τους με τις φωνές όλων των Ελλήνων απαιτούν από την πολιτεία να διασφαλίσει με κάθε τρόπο ότι θα αποδοθούν ευθύνες και οι υπαίτιοι της τραγωδίας δεν θα μείνουν ατιμώρητοι.

Κατά τις ώρες της στάσης εργασίας, οι πολίτες θα εξυπηρετούνται από τα εφημερεύοντα φαρμακεία.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X