Αποδράσεις

Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά στο Μέτσοβο (pics)

Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά στο Μέτσοβο (pics)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

«Φωλιασμένο» στα 1.150 μέτρα υψόμετρο, το Μέτσοβο αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς στην Ελλάδα.

Η βουνίσια γοητεία του Μετσόβου με τα παραδοσιακά, πέτρινα σπίτια, τα πλακόστρωτα δρομάκια και τις πλατείες με φόντο ασπρισμένες βουνοπλαγιές και έλατα «ντυμένα» στα λευκά είναι ένας μόνο από τους λόγους για να το επιλέξετε για τα Χριστούγεννα 2019-2020.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΜΕΤΣΟΒΟ

Μην παραλείψετε μια επίσκεψη στο Λαογραφικό Μουσείο Μετσόβου (Αρχοντικό Τοσίτσα), την Πινακοθήκη Ε. Αβέρωφ και το Μουσείο Τσανάκα. Οι λάτρεις των χειμερινών σπορ μπορούν να φορτώσουν τα πέδιλα του σκι και τα snowboard στο αυτοκίνητό τους και να ξεκινήσουν από νωρίς για τα κοντινά χιονοδρομικά κέντρα (Πολιτσιές ή Προφήτης Ηλίας, Καρακόλι και Ζυγός-Ανήλιο).

Ωράριο λειτουργίας Λαογραφικού Μουσείου: Καθημερινά 10:00-16:00 (εκτός Πέμπτης). Πραγματοποιούνται ξεναγήσεις κάθε μισή ώρα. Είσοδος: 3€ / 2€ (μαθητές, φοιτητές) Ωράριο λειτουργίας Πινακοθήκης Ε. Αβέρωφ: Καθημερινά 10:00-16:00 (εκτός Τρίτης) Είσοδος: 3€ / 2€ (μαθητές, φοιτητές).

Αποτέλεσμα εικόνας για ΜΕΤΣΟΒΟ

Πώς θα φτάσετε: Το Μέτσοβο βρίσκεται 50 χλμ μακριά από την πόλη των Ιωαννίνων μέσω της Εγνατίας Οδού. Νοικιάστε ένα αυτοκίνητο από το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων και σε λιγότερο από μία ώρα θα βρίσκεστε στον ζεστό ξενώνα σας στο Μέτσοβο.

Σχετική εικόνα

Η Αθήνα απέχει περίπου 5 ώρες από το Μέτσοβο (410 χλμ), ενώ από τη Θεσσαλονίκη θα χρειαστεί να οδηγήσετε τουλάχιστον 2 ώρες (200 χλμ) για να φτάσετε.

Tip: Μην ξεχάσετε να προμηθευτείτε το παραδοσιακό, καπνιστό τυρί του Μετσόβου (μετσοβόνε).

Δείτε ακόμη:

Χριστούγεννα: «Κόλαση» για τον… πιπεράτο στολισμό στο Μεσολόγγι! video

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X