Διεθνή

Λιβύη: 17 τζιχαντιστές νεκροί σε αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές νότια της Σύρτης

Λιβύη: 17 τζιχαντιστές νεκροί σε αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές νότια της Σύρτης
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Συνολικά 17 τζιχαντιστές σκοτώθηκαν σε έξι πλήγματα των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων κατά της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (Ι.Κ.) στη Λιβύη, όπως ανακοίνωσε την Κυριακή η διοίκηση Αφρικής (AFRICOM).

Οι βομβαρδισμοί έγιναν την Παρασκευή και στοχοθέτησαν ένα στρατόπεδο του Ι.Κ. περίπου 240 χλμ. νοτιοανατολικά της πόλης της Σύρτης. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, στο συγκεκριμένο στρατόπεδο οι τζιχαντιστές σχεδίαζαν επιχειρήσεις εντός και εκτός της Λιβύης και αποθήκευαν όπλα.

Ο επιδρομές έγιναν σε συντονισμό με την Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ), την οποία αναγνωρίζει η διεθνής κοινότητα, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση αυτή.

Τα αεροπορικά πλήγματα αυτά είναι τα πρώτα στη Λιβύη που ανακοινώνονται μετά την ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ την 20ή Ιανουαρίου. Η προηγούμενη αμερικανική αεροπορική επιδρομή στο έδαφος της Λιβύης είχε γίνει μία ημέρα πριν ο Μπαράκ Ομπάμα εγκαταλείψει τον Λευκό Οίκο. Στόχος ήταν τότε η περιοχή της Σύρτης και είχαν σκοτωθεί «πάνω από 80 τζιχαντιστές», σύμφωνα με το Πεντάγωνο.

Σύμφωνα με έναν Αμερικανό αξιωματούχο, οι επιδρομές της Παρασκευής έγιναν από τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAVs).

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X