Διεθνή

Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 1.000 νεκροί από τον ισχυρό σεισμό

Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 1.000 νεκροί από τον ισχυρό σεισμό
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Αφγανιστάν: Πάνω από 1.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στον χθεσινό ισχυρό σεισμό μεγέθους 6,3 βαθμών που έπληξε την περιοχή της Χεράτ, στο δυτικό Αφγανιστάν, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης των Ταλιμπάν.

«Δυστυχώς, ο αριθμός των θυμάτων είναι πολύ υψηλός», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μπιλάλ Καριμί, εκπρόσωπος της κυβέρνησης των Ταλιμπάν, προσθέτοντας ότι ο απολογισμός ανέρχεται σε «πάνω από 1.000 νεκρούς».

Νεότερη ενημέρωση αναφέρει ότι έφθασε στους 2.053 ο αριθμός των νεκρών από τον φονικό σεισμό στο Αφγανιστάν, ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 9.000, όπως ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση των Ταλιμπάν, στον φονικότερο σεισμό που έχει πλήξει τη χώρα εδώ και χρόνια.

Εν μέσω σύγχυσης για τον απολογισμό των θυμάτων, ο αριθμός των νεκρών από τις χθεσινές σεισμικές δονήσεις αυξήθηκε από τους 500 σήμερα το πρωί, όπως είχε αναφέρει νωρίτερα εκπρόσωπος της Ερυθράς Ημισελήνου, και από τους 16 χθες βράδυ.

Οι σεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν χθες σε απόσταση 35 χιλιομέτρων βορειοδυτικά της πόλης Χεράτ, με μια από αυτές να έχει μέγεθος 6,3 βαθμούς, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό ινστιτούτο γεωλογικών ερευνών (USGS).

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X